Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Örebro Challenge 2024 är här - tangerar rekordet!

En av årets absoluta höjdpunkter för landets barn- och ungdomsspelare står för dörren. Fredagen den 3 maj är det storslagen invigning av Örebro Challenge, med inmarsch och nordiskt gymnasiederby, och på lördag drar matchspelet för Sveriges största volleybollturnering igång.

Se invigningen på VolleyTV.se med start 18:30! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Örebro Challenge fyller 56 planer i 12 olika hallar med volleybollspel kommande helg. Foto: Robert Boman

Örebro Challenge 2024 avgörs 4-5 maj och som vanligt står erfarna Örebro Volley & KFUM Örebro för arrangemanget av landets största volleybollfest.

Precis som förra året avgörs ett nordiskt gymansiederby som en del av den traditionsenliga invigningen fredagen den 3 maj. Svenska Volleybollförbundets Riksidrottsgymnasium i Falköping kommer att ställas mot Norges motsvarighet, ToppVolley Norge, i en uppvisningsmatch med start 18:30.

Mellan seten sker den formella invigningen av Örebro Challenge, där en representant från varje deltagande förening marscherar in på planen inför fullsatta läktare i Idrottshuset; arenan där Örebro Volley för ett par veckor sedan erövrade SM-titeln.

Matchen och invigningsceremonin streamas kostnadsfritt på VolleyTV.se. Allt behöver är ett VolleyTV-konto. Har du inte redan ett kan du enkelt skapa det.

Emilia Arvidsson och Måns Eriksson är två av alla RIG-elever som möter ToppVolley Norge.

Efter fredagskvällens pampiga öppnande är volleyfesten sedan redo att serva igång under lördagsmorgonen.

Hela 335 lag är anmälda i 24 klasser, vilket är en tangering av förra årets magnifika deltagarrekord. Omkring 1500 barn och ungdomar lkommer spela över 1000 matcher på 56 planer i 12 olika hallar under den underbart intensiva volleyhelgen. Mäktigt!

Deltagarna välkomnas också till en fullspäckad aktivitetskväll i Tegelbruket lördagen den 4 maj. Där dukas det för disco on demand, klättring, spontanspel, spänsttävling, filmvisning och härligt häng.

Lika mycket som Örebro Challenge är en väldig volleyturnering utgör det också en mötesplats för Svensk Volleybolls framtid; en helg för gemenskap i idrottens tecken, där ledare umgås och utbyter erfarenheter samtidigt som barn- och ungdomsspelare träffar och lär känna jämnåriga lirare från hela volleyboll-Sverige.

Fyra mot fyra är spelformen som används, och de olika tävlingsklasserna är indelade i levels (4-7), där lagen anmälts till den nivå de själva känner att de behärskar. I de öppna tävlingsklasserna spelar flickor och pojkar tillsammans.

Tävlingsklasserna:

  • Level 4 – Öppen
  • Level 5 Öppen
  • Level 6 – Öppen, Flickor, Pojkar
  • Level 7 – Öppen, Flickor

I år är det spelare födda år 2010 och senare som deltar. I Level 7 är även spelare födda 2009 välkomna att delta.

Har du frågor om Örebro Challenge? Kontakta arrangörerna via orebrochallenge@gmail.com. Tävlingsfrågor om exempelvis klasser, dispenser med mera hänvisas till Tävlingsledningen (tl@volleyboll.se).

LÄNKAR

Spelschema och resultat – klass för klass Länk till annan webbplats.
Nationella mästerskap och turneringar 2024 Länk till annan webbplats.

335 lag deltar i Örebro Challenge 2024. Foto: Robert Boman

Fler nyheter

Publicerad: 2024-05-02

Senast uppdaterad: 2024-05-02

Visa fler nyheter

Sponsorer