Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Tävla internationellt

För att spela på världstouren Beach Pro Tour, nordeuropeiska beachvolleytouren Nevza eller annan internationell tävling måste du som spelare vara registrerad och godkänd för tävlan. Nedan finns de kriterier som måste vara uppfyllda för att bli godkänd.

REGISTRERING

För att spela en internationell tävling måste du vara registrerad i FIVB/CEV:s spelardatabas och få ditt unika spelarnummer. (FIVB-nummer) Om du ej är registrerad sedan tidigare mejlar du in din uppslagna passbild till malin.sandstrom@volleyboll.rf.se, så skapar vi spelarprofilen.

LICENSER

För att spela en internationell tävling måste du ha både en svensk och en internationell beachlicens. Din svenska förening licensierar din svenska licens via Profixio FX. Den internationella licensen registreras även den av din förening i Profixio FX. Kostnaden som är 700kr bekostas av spelaren själv (föreningen faktureras av förbundet).

SPELARÖVERENSKOMMELSER / HÄLSOINTYG

Tävlingar sanktionerade av FIVB:
För att kunna delta i en tävling sanktionerad av FIVB (t ex Beach Pro Tour) krävs följande dokument korrekt ifyllda och inskickade till malin.sandstrom@volleyboll.rf.se i god tid (minst 1 vecka) innan anmälan till den första internationella tävling du ska delta i går ut:

 • BVB-10 (Hälsointyg)
 • BVB-01 (Spelaröverenskommelse)

Tävlingar sanktionerade av CEV:
För att kunna delta i en tävling sanktionerad av CEV (t ex Nevza, EM) krävs följande dokument korrekt ifyllda och inskickade till malin.sandstrom@volleyboll.rf.se i god tid innan anmälan till den första internationella tävling du ska delta i går ut:

 • BV-01 (BV-01 - NF-Athlete's Commitment
 • BVB-10 (Hälsointyg) eller att man anger att Hälsointyget är detsamma som för FIVB-tävlingar

ANTIDOPING OCH MATCHFIXNING

Play Clean
Är ett antidopingprogram online som alla spelare måste genomgå för att få spela internationella tävlingar. Spelaren loggar in på följande länk (Play Clean Länk till annan webbplats.) med hjälp av sitt FIVB:nummer och genomför utbildningen. När detta är genomfört blir spelaren automatiskt godkänd i systemet.

CMC
Är en obligatorisk onlinekurs om matchmanipulering. Man loggar in med sitt FIVB-login (CMC Länk till annan webbplats.). Efter genomförd kurs skickar du diplomet per mejl till malin.sandstrom@volleyboll.rf.se.

PORTRÄTTBILD

FIVB och CEV önskar porträttbilder på alla spelare som tävlar internationellt. Följ instruktionerna nedan:

 • Vit bakgrund
 • Ögon: riktade mot kameran
 • Uttryck: leende
 • Händer: bakom ryggen/på höfterna
 • Kroppens position: rakt mot kameran med synlig axel
 • Uniform: Topp/tank top fri från reklam (reklam på spelares accessoarer är tillåtetenligt CEV BV Guidelines)
 • Nummer på uniform: Valfritt
 • Bildstorlek: 1800x2800 pixlar och 300 DPI minimum
 • Max filstorlek: 8 MB
 • Format: JPG
 • Filnamn: Fullständigt namn på spelaren, exempel "SWE - Andersson Anna"
 • Leverans: Mejla bilden till malin.sandstrom@volleyboll.rf.se.

ANMÄLAN

När ovanstående är inskickat och infört i systemet är spelaren redo att anmäla sig till tävlingar. Anmälan till internationell tävling sker via mail till malin.sandstrom@volleyboll.rf.se. I mailet anger man vilken tävling det gäller och med vem man vill spela. Anmälan ska mailas in senast kl. 12 dagen innan den officiella anmälningstiden går ut. (Oftast 30 dagar innan tävlingsstart) Är detta en helgdag ska anmälan komma in senast kl. 12 på torsdagen.

Kostnader för licenser, anmälan, resor, spel mm ligger på de enskilda spelarna.

WILD CARD

Att tilldelas Wild Card ger lag som inte är kvalificerade via rankingpoäng en möjlighet att få delta i huvudturneringen. SVBF äger beslutet om vilket lag som ska tilldelas WC nationellt eller vilket/vilka lag man önskar söka internationellt WC för. SVBF kommer premiera spelare kopplade till ungdomslandslag i urvalsprocessen.

1) Skicka din WC-ansökan till wildcard@volleyboll.se med fullständiga namn, vilken tävling du ansöker för samt en motivering till varför du söker WC.

2) SVBF genomför en urvalsprocess och tar beslut om SVBF vill fortsätta processen och skicka in ansökan för aktuell turnering.

3) Laget/lagen som eventuellt beviljas WC presenteras i startlistan när den kommuniceras.

INTERNATIONELLA RANKINGPOÄNG

Efter deltagande i internationell tävling ska Svenska volleybollförbundets tävlingsledning ombesörja att de enskilda spelarna får sin svenska rankingpoäng i rätt tävlingsperiod.

EGET ANSVAR, EGEN RISK

Tänk på att rådande pandemi kan påverka ditt försäkringsskydd (inklusive Volleybollförbundets licensförsäkring). I de försäkringar vi undersökt gäller inte katastrofskyddet om UD avråder från resa till landet. Samma gäller för avbokningsskyddet. Det innebär samtidigt att eventuell karantän-tid inte täcks av försäkringen. Det är också viktigt att känna till att UD meddelat att de inte längre kommer att hjälpa svenskar utomlands som vill resa hem pga pandemin. Svenska volleybollförbundet tar inget ansvar för spelare som trots detta väljer att tävla utomlands under rådande situation - medverkan sker på eget ansvar. Notera också att om en spelare avanmäler sig kan detta komma att vara förenligt med ett bötesbelopp.

Sponsorer