Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Tävling

Tävlingsmöjligheter är viktigt på alla nivåer och Svenska Volleybollförbundet arbetar för att ge alla utövare möjlighet att spela en form av volleyboll anpassat för deras nivå, utan fokus på ålder och kön.

På undersidorna hittar du information om Svenska Volleybollförbundets tävlingsutbud samt vad som krävs för att spelare, lag och föreningar ska få delta i seriespel, turneringar och mästerskap.

Hittar du inte svaren du söker, kontakta då Svenska Volleybollförbundets tävlingsledning (TL) via tl@volleyboll.se. TL utses av förbundsstyrelsen och administrerar förbundets tävlingsverksamhet.


SNABBGUIDE: BÖRJA SPELA MATCHER!

Är du eller ditt lag nya i volleybollens fantastiska värld och vill börja spela matcher? Följ stegen nedan så är du snart redo att utmana motståndare som radar upp på andra sidan nätet!

  1. För att delta i tävlingsmatcher i volleyboll behöver du eller ditt lag ingå i en förening som är medlem i Svenska Volleybollförbundet.
    a) Saknar du ett lag att spela i? Eller är ditt lag inte anslutet till en volleybollförening? På den här sidan kan du söka fram närliggande volleybollföreningar.
    b) Ni kan även välja att starta ny förening och ansluta den till Svenska Volleybollförbundet. 

  2. Nästa steg är att licensiera alla spelare i laget. Licensen ger rätt att tävla och innehåller dessutom en försäkring. Här finns information om licenser!

  3. Sista steget är att anmäla laget för seriespel. Nya lag startar i Division 3, men önskemål kan göras om spel i högre divisioner. På denna sida läser du om hur anmälan går till.

  4. Serierna startar omkring månadsskiftet september/oktober och pågår en bit in på våren. Lycka till med volleybollbravaderna!

  5. Pssst... Du vet väl att du kan tävla i beachvolley också? Läs mer här!

DIREKTLÄNKAR

Sponsorer