Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Hylte/Halmstad en seger från fjärde raka SM-titeln

Under onsdagskvällen kan Hylte/Halmstads herrar sätta punkt för elitseriesäsongen 2023/24 och koras till svenska mästare. Matchstart 19:00 i Halmstad Arena.

Landslagsaktuella stjärnorna David Pettersson, Hylte/Halmstad, och Viktor Lindberg, Floby, tampas om SM-titeln. Foto: Robert Boman

SM-FINAL 4:5 HERRAR

Hylte/Halmstad vs Floby
24 april – 19:00 | Halmstad Arena
Strema på volleytv.se! Länk till annan webbplats.
Livescore Länk till annan webbplats.
Fullständig matchstatistik Länk till annan webbplats.

Damernas SM-finalspel avgjordes gångna helgen när Örebro spelade hem mästartiteln Länk till annan webbplats. i kamp med Engelholm.

På herrsidan lever guldkampen vidare in i den nya veckan, där det i kväll, onsdagen den 24 april, dukas för finalmatch 4 i Halmstad Arena med start 19:00.

Där kan hemmalaget Hylte/Halmstad komma att koras till svenska mästare för fjärde året i följd. Detta efter att ha skaffat sig “matchboll” och guldläge i kraft lördagens tunga 3-2-seger på bortaplan i svårspelade Floby Sporthall.

Vad som blir avgörande i kvällens drabbning? I en intervju med Hallandsposten Länk till annan webbplats. svarar H/H:s landslagsaktuella spiker Kasper Benjaminsson följande på frågan:
– Det är som vanligt servemottagningsspelet och så klart att få stopp på Viktor Lindberg – han är en stor del i deras lag. Lyckas vi göra det jobbet bra, så har vi stora chanser att lyckas.

Vinner Hylte/Halmstad kvällens match säkrar de klubbens totalt tolfte mästartecken på herrsidan.

Floby har i sin tur siktet inställt på att tvinga fram en femte och direkt avgörande finalmatch som i sådana fall spelas i Floby sporthall med start 15:00 på lördag. Klassiska volleybollklubben från den västgötska “schlätta” jagar tredje SM-guldet – det första sedan 1997.

– Jag känner inte att det är kört på långa vägar, vi ska göra allt vi kan för att kvittera och få till en femte match hemma på lördag. Hylte/Halmstad ska få jobba stenhårt för att kunna försvara sitt SM-guld, sa Flobytränaren Kalle Nordén i en intervju med Falköpings Tidning Länk till annan webbplats..

Så följer du matchen

Allra bäst följer du guldmatchen från läktarplats!

Har du inte möjlighet till det finns två fina alternativ att tillgå:

LÄNKAR

elitserienvolleyboll.se Länk till annan webbplats.
volleytv.se Länk till annan webbplats.
Spelschema SM-slutspelet damer Länk till annan webbplats.
Spelschema SM-slutspelet herrar Länk till annan webbplats.
Sluttabell Elitserien damer Länk till annan webbplats.
Sluttabell Elitserien herrar Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2024-04-24

Senast uppdaterad: 2024-04-24

Visa fler nyheter

Sponsorer