Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Elitserien: Monstersvit på spel bland tio helgmatcher

Elitserienvolleyboll.se levererar rapport med länkar till livescore och streaming inför helgens omgång.

Hylte/Halmstad har 50 raka segrar i grundseriesammahang. Foto: Robert Boman

En av säsongens mest intensiva elitserieveckor närmar sig sitt crescendo!

Efter nio matcher de gångna vardagskvällarna laddar vi för ytterligare tio helgen 18-19 november. Lika många på damsidan som på herrsidan, varav sex under lördagen och resterande fyra under söndagen.

Bland höjdpunkterna hittar vi toppmötet på herrsidan, där serieledande Hylte/Halmstad tar emot trean Lund under söndagen. Av Elitseriens totalt 22 lag är endast tre fortfarande obesegrade. Två av dessa är just H/H och Lund – och när krutröken lagt sig efter helgens omgång kommer alltså något av lagen ha fått sin vinstsvit avklippt.

Duellanterna känner varandra väl, inte minst efter förra säsongen då de möttes i semifinal i såväl Grand Prix som SM-slutspelet – båda gångerna med hallänningarna som segrare.

Under innevarande säsong har H/H samlat ihop maximala 24 poäng på åtta matcher och förlorat ett enda set längs vägen. Den senaste segern kom i tisdags hemma mot Malmö, vilket markerade lagets 50:e raka vinst i grundseriesammanhang. En helt makalös bedrift.

– Om någon hade sagt att vi skulle vinna 50 matcher i följd när jag tog det här jobbet för fyra år sedan så hade det låtit helt otroligt, men nu är vi där. Det är bara att ge en eloge till klubben, säger tränaren Almir Ljutovac i en intervju med Hallandsposten Länk till annan webbplats..

Lund befinner sig tre poäng bakom, men har då en match mindre spelad och står också på endast en setförlust. Räkna med att gänget från Skåne kommer rejält motiverat till tillställningen i Halmstad Arena, där man vill sätta punkt för motståndarnas monstersvit och samtidigt förlänga sig egen.

Floby utgör det tredje laget i Elitserien som ännu inte har förlorat den här säsongen. Även de har släppt ifrån sig ett enda set, vilket skedde så sent som i torsdagens 3-1-seger borta mot fjolsäsongsfinalisten Habo. Floby har siktet inställt på att fortsätta sin framfart när man på lördag tar emot Uppsala.

Så följer du helgens matcher

Allra bäst följer du helgens matcher från läktarplats!

Har du inte möjlighet till det finns två fina alternativ att tillgå:

HELGENS OMGÅNG

Dammatcher
2023-11-18
14:00 IKSU – Lindesberg
14:00 Gislaved – Örebro
16:00 Linköping – Lund

2023-11-19
14:00 Hylte/Halmstad – Sollentuna
16:00 Engelholm – RIG Falköping

Herrmatcher
2023-11-18
14:00 Malmö – Vingåker
15:00 Floby – Uppsala
16:30 RIG Falköping – Södertelge

2023-11-19
16:30 Hylte/Halmstad – Lund
17:00 Örkelljunga – Habo

LÄNKAR

elitserienvolleyboll.se Länk till annan webbplats.
volleytv.se Länk till annan webbplats.
Spelschema Elitserien damer Länk till annan webbplats.
Spelschema Elitserien herrar Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2023-11-17

Senast uppdaterad: 2023-11-17

Visa fler nyheter

Sponsorer