Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

U23-SM: Dubbla finalrysare när Hylte/Halmstad och Stöcke blev mästare

Hylte/Halmstads damer och Stöckes herrar är svenska mästare i U23-sammanhang. Det står klart efter rafflande finaldag i Lund.

Foto: Petter Borna

Hylte/Halmstad var först ut att få segerjubla. Finalmotståndaren Engelholms VS besegrades med 2-1 i set och med minsta möjliga marginal i skilje (15-13).

På planen fanns flera spelare som till vardags lirar i finalklubbarnas respektive elitserielag, vilka säsong efter säsong tampas i toppen av svensk elitvolleybolls finrum. Den stjärna som lyste klarast var H/H:s landslagsspiker Cecilia Malm som dominerade på banan och noterades för hela 22 poäng mot sin förra klubb.

Hylte/Halmstad förlorade blott ett set under mästerskapet och på vägen till guldet besegrade man även IKSU, Hästhagen, Svedala och Ljungby.

Foto: Petter Borna

På herrsidan var det alltså Stöcke som drog det längsta strået. Finalmotståndaren Sollentuna VK tog visserligen hem finalmatchens inledande akt relativt bekvämt (25-19), men Stöcke svarade starkt och kvitterade tillställningen i andra set via 25-23. I skilje fullbordade men sedan vändningen via 15-10.

Stöckes seger var en riktig laginsats där alla bidrog, samtidigt som man lyckades hålla ner antalet egna misstag på ett bättre sätt än guldkonkurrenten på andra sidan nätet. Värnamo, Solna, Habo, Jönköping och Örkelljunga tvingades också kapitulera längs Stöckes väg till titeln.

Därmed sätter vi punkt för 2023 års rekordstora upplaga av U23-SM. Hela 28 lag kom till spel – 55 procent fler än förra årets rekordnotering. Vi tackar samtliga trupper och ledarstaber för showen och skickar extra hyllningar till arrangerade Lunds VK med funktionärer som gjorde turneringshelgen möjlig!

Glädjefnatt när Stöcke tar hem matchbollen. Foto: Petter Borna.

Fler nyheter

Publicerad: 2023-11-05

Senast uppdaterad: 2023-11-05

Visa fler nyheter

Sponsorer