Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

U23-SM 2023 är här - slår praktfullt rekord

Helgen 4-5 november avgörs 2023 års upplaga av U23-SM i Lund. Mästerskapet fortsätter växa – den nya rekordnoteringen lyder 28 deltagande lag!

Foto: Petter Borna

U23-SM är ett svenskt mästerskap i volleyboll där unga vuxna och äldre ungdomsspelare får visa upp sig, mäta sig med jämnåriga talanger och chansen till fler betydelsefulla matcher med högkvalitativt motstånd. Mästerskapet arrangeras årligen under november månad och alla lag med spelare under 23 årvälkomnas att delta.

Mästerskapet är en relativt ung turnering som såg dagens ljus så sent som 2015. Sakta men säkert har antalet deltagande lag ökat. Förra årets upplaga av U23-SM var den dittills största, då 18 lag kom till spel. 2023 adderas alltså ytterligare tio lag till listan, vilket motsvarar en ökning med 55 procent.

Över tid har vi även sett en glädjande utveckling där allt fler föreningar utanför Elitserien vågar ta steget in i mästerskapet, ett mönster som går igen även i år.

Lunds VK är Sveriges största volleybollförening sett till antalet medlemmar och står arrangör för U23-SM för femte året i följd. Med en så erfaren och välsmord lokalorganisation på plats är det föga förvånande att mästerskapet når nya höjder.

Med start på lördag gör 16 herrlag och 12 damlag upp om mästartitlarna, som just nu innehas av Uppsala VBS herrar och Kronan VBK:s damer.

På herrsidan är lagen uppdelade i fyra fyrlagsrupper, medan damerna spelar i fyra trelagsgrupper. De första gruppspelsmatcherna servar i gång 09:00 i de tre olika hallarna - och redan under lördag eftermiddag inleds slutspelet med åttondelsfinaler på damsidan och kvartsfinaler på herrsidan.

Mästerskapet når sitt crescendo under söndagen, då det spelas semifinal- och medaljmatcher i Idrottshallen; den klassiska volleyarenan där det svenska damlandslaget under de senaste åren skördat stora framgångar.

På nya volleytv.se Länk till annan webbplats. visas samtliga 80 (!) matcher som spelas lördag och söndag. För att ta del av sändningarna skapar du enkelt ett VolleyTV-konto Länk till annan webbplats. och väljer sedan det betalalternativ som passar dig bäst. Med ett Tournament Pass för 179kr får man tillgång till alla sändningar. Vill man se enstaka matcher kan man köpa dem via pay-per-view för 59 kr / st. U23-SM ingår inte i de paket som kunder tidigare löst för Elitserien, Grand Prix och SM-slutspelet.

- Vi står mitt uppe i de sista förberedelserna inför U23-SM och det är en härlig förväntan i luften. Det blir ju inte sämre av att vi slår nytt rekord med råge i antalet deltagande lag. Vi hälsar volleyboll-Sverige varmt välkomna till Lund och för er som inte kan vara på plats så se till att se alla matcher på volleytv.se, Länk till annan webbplats. säger Stefan Sjöström, klubbchef i Lunds VK.

Vi önskar de deltagande lagen och arrangören lycka till med helgens volleybollbravader!

LÄNKAR
Spelschema och resultat – U23-SM Dam Länk till annan webbplats.
Spelschema och resultat – U23-SM Herr Länk till annan webbplats.
Streaming via volleytv.se Länk till annan webbplats.

U23-SM 2023

Datum: 4-5 november
Plats: Lund

  • Idrottshallen, Högevallsgatan 1
  • Fäladshallen, Svenshögsvägen 25A
  • ISLK-hallen, Pedellgatan 1R

Arrangör: Lunds VK
Turneringinfo: U23-SM i Volleyboll 2023 - Profixio Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2023-11-03

Senast uppdaterad: 2023-11-03

Visa fler nyheter

Sponsorer