Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

JSM: Guld till Sollentuna & Habo

Under helgen var det dags för Sveriges främsta juniorer att tävla om mästerskapstitlarna. 12 dam- och 12 herrlag gjorde upp i Täljehallen i Södertälje, där Sollentunas damer knep ett efterlängtat guld och Habo Wolley försvarade sitt guld på herrsidan under söndagen.

Text: Andreas Härneman

Sollentuna och Habo hamnade högst upp på prispallen under helgen i Södertälje. Foto: Per Eliasson

Damernas final spelades mellan Sollentuna och KFUM Jönköping och utvecklade sig till en riktig rysare. Efter att båda lagen vunnit varsitt set komfortabelt var matchen helt öppen och känslan var att det hade kunnat gått åt båda hållen.

Sollentuna knep tredje set efter en jämn batalj med setsiffrorna 26-24 och Jönköping svarade därefter med att vinna fjärde med klarare siffror. I femte avgörande set var lagen fortfarande oskiljbara men med minsta möjliga marginal tog Sollentuna till slut sitt efterlängtade JSM-guld när man vann matchen med 3-2 och setsiffrorna 16-14 i skiljeset.

I herrarnas final ställdes favorittippade Habo Wolley mot arrangörslaget Södertelge VBK. Båda lagen hade under sin väg till finalen endast förlorat ett enda set och Södertelge var tydligt med och visade att man skulle ge Habo en riktig match.

Efter Habos inledande vinst i första set med 25-19 följde Södertelge upp med att göra likadant. Tredje set blev likt damfinalen riktigt tight, där Habos rutin i dessa finalmatcher kanske var avgörande, då man var bäst när det gällde som mest och vann set tre med 25-23.

Efter Habos nya övertag blev uppförsbacken nog för brant för Södertelge, som kämpade tappert men till slut fick se sig besegrade när Habo avgjorde matchen i fjärde set med 25-19 och knep ännu ett SM-guld.

Vid sidan av SM-turneringen spelades det även en öppen klass, där segrarna stavas Stöcke IF (dam) och Göteborg VBK (herr). I herrfinalen besegrade Göteborg Hästhagen Krypton i en tresetare och i damernas final slog Stöcke IF Sollentuna i raka set.

Vi vill rikta ett stort tack till Södertelge VBK för ännu ett lyckat arrangemang och till alla deltagande föreningar för en fantastisk volleybollhelg!

PRISPALLEN

JSM Damer
1: Sollentuna Volleybollklubb
2: KFUM Jönköping
3. Värnamo Volley

JSM Herrar
1: Habo Wolley
2: Södertelge VBK
3: Sollentuna Volleybollklubb

LÄNKAR

Resultat JSM Damer 2023 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Resultat JSM Herrar 2023 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Resultat Öppna klassen Damer 2023 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Resultat Öppna klassen Herrar 2023 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Fler nyheter

Publicerad: 2023-05-22

Senast uppdaterad: 2023-05-22

Visa fler nyheter

Sponsorer