Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Haak och Vakifbank seriesegrare i Turkiet

Isabelle Haak och hennes Vakifbank är klara seriesegrare i turkiska Misli Voleybol Sultanlar Ligi. Det står klart efter onsdagens heta Istanbulderby mot tabelltvåan Fenerbahce.

Segersiffrorna skrevs till klara 25-19, 25-22, 25-17 Länk till annan webbplats. och "Bella" bidrog med 18 poäng och var därmed sin vana trogen poängbäst för sitt VakifBank Spor Kulübü. Med två grundserieomgångar kvar att spela har laget nu skaffat sig ett ointagligt försprång i ligaspelet Länk till annan webbplats.. 27 segrar av 28 möjliga och totalt 81 inspelade poäng gör att avståndet ner till närmast jagande Fenerbahce nu är uppe i sju "pinnar".

Det här var andra derbytriumfen inom loppet av nio dagar för det turkiska världslaget. Så sent som den 8 februari avvärjdes nämligen även tabelltrean Eczacibasi VitrA i tre raka akter (25-19, 25-20, 25-18), då Isabelle stod för hela 27 poäng och överglänste motståndarnas superstjärna Tijana Boskovic (Serbien), som blev MVP i såväl senaste EM som senaste VM.

Vakifbanks och Haaks prestationer blir än mer imponerande när man tar i beaktning att både Fenerbahce och Eczacibasi utgör två av de åtta bästa lagen i Europa. Med start nästa vecka ska de tre turkiska superklubbarna nämligen spela kvartsfinal i Champions League.

Vakifbank tog sig vidare till CL-slutspelet i egenskap av gruppvinnare i grupp C efter sex raka segrar. I kvartsfinal väntar nu polska storklubben Chemik Police i bäst av två matcher. Första mötet spelas i Polen den 25 februari. Returen avgörs sedan i Istanbul den 4 mars.

”Bella” är så här långt tredje bästa poängplockare i Europas största klubblagsturnering. Poängsnittet om 5,75 poäng per set är även det tredje bäst. Vakifbank har nått semifinal de åtta senaste åren, elva gånger totalt och har hela fyra mästartitlar sedan tidigare.

Laget var framme i semifinal förra våren, med vår svenska världsstjärna som hela turneringens stora poängdrottning, men som så mycket annat tvingades volleybollsäsongen avbrytas på grund av coronautbrottet. Räkna med att Haak och hennes lagkamrater är revanschsugna.

Fler nyheter

Publicerad: 2021-02-18

Senast uppdaterad: 2021-02-18

Visa fler nyheter

Sponsorer