Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Sverige – Tjeckien i första matchen i European Golden League!

Det har förberetts länge men nu är det äntligen dags! Imorgon spelas den första matchen av European Golden League för damlanslaget när Tjeckien väntar i Idrottshallen i Örebro 17:00. Matchen streamas även på volleyboll.se.

I och med fjolårets vinst av Silver European League har damlandslaget, som med SOK’s stöd siktar på OS 2024, kvalificerat sig för European Golden League som samlar några av Europas bästa landslag. Under den närmsta månaden väntar tre hemmamatcher, och tre bortamatcher, för det svenska landslaget som inleder turneringen under lördagen i Örebro. 17:00 startar matchen mot Tjeckien och vi hoppas på blågula läktare som hejar fram damerna till en vinst. Biljetter hittas här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Matchen kommer även att streamas här på volleyboll.se.

De två lagen möttes senast i januari under EM-kvalet då det blev en förlust i tre raka set för de svenska damerna. Dessförinnan hade Sverige dock slagit förhandsfavoriterna Tjeckien med 3-2 i augusti i fjol i EM-kvalets första match. De två föregående matcherna inledde och avslutade EM-kvalet och när European Golden League ska starta inleds och avslutas turneringen återigen med möte mellan de två lagen.

Sverige, ledda av centern Jonna Wasserfaller, hoppas på ännu en inledande vinst under lördagen.

- Först och främst ska det bli väldigt kul att få spela! Det är härligt att det äntligen är igång, sa Wasserfaller och la till;

- Vi vet att morgondagens match kommer bli tuff men vi vet också att vi har vunnit mot dem förut och att vi kan rå på dem.

Matchen är även damlandslagets första match med nytillträdde förbundskaptenen Ettore Guidetti.

- Det är fortfarande ganska mycket nytt att ta in så det gäller att vi har tålamod och fullföljer fullt ut. Vi har mött några av de tjeckiska spelarna tidigare men vi vet inte hur de kommer ställa upp så vi fokuserar på oss själva.

- Det gäller att vi följer vår game plan fullt ut för att vinna. Fokusera på vår sida och se till att ta hand om de bollar som kommer på vår sida, avslutade Wasserfaller efter fredagens träning.

Lördagens match startar 17:00 och kan man inte vara på plats och heja i Idrottshuset i Örebro streamas matchen. Ni hittar sändningen nedan.

European Golden League 2019

25 maj | SVERIGE - TJECKIEN | European Golden League
17:00 | Idrottshuset , Örebro
Biljetter till SVERIGE – TJECKIEN finns här! Länk till annan webbplats.
Till den officiella turneringssajten (nyheter, spelschema, statistik, foton, livescore, m.m)! Länk till annan webbplats.

29 maj | SVERIGE - UKRAINA | European Golden League
18:00 | Eriksdalshallen, Stockholm
Biljetter till SVERIGE – UKRAINA finns här! Länk till annan webbplats.
Till den officiella turneringssajten (nyheter, spelschema, statistik, foton, livescore, m.m)! Länk till annan webbplats.

8 juni | SVERIGE - SLOVAKIEN | European Golden League
17:00 | Umeå Energi Arena, Umeå
Biljetter till SVERIGE – SLOVAKIEN finns här! Länk till annan webbplats.
Till den officiella turneringssajten (nyheter, spelschema, statistik, foton, livescore, m.m)! Länk till annan webbplats.

Foto: Robert Boman. 


Fler nyheter

Publicerad: 2019-05-24

Senast uppdaterad: 2019-05-24

Visa fler nyheter

Sponsorer