Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Isabelle Haak missar European Golden League

I veckan presenterades det att Isabelle Haak är klar för VakifBank, av många ansett som världens bästa klubblag. På grund av en överansträngning missar dock Haak damlandslagets matcher i European Golden League inklusive de tre hemmalandskamperna.

Först vann hon poängligan Elitserien, sen flyttade hon till Frankrike och vann den franska poängligan under sin första säsong. Därefter väntade Italien och Savino Del Bene Scandicci där hon vann poängligan under sitt första år och kom tvåa året därefter. Nu väntar nya äventyr för 19-åringen. Haaks nya klubb VakifBank är inte vilken klubb som helst, utan trefaldiga vinnaren av FIVB Volleyball Women’s Club World Championship och som även har kammat hem European Champions League fyra gånger.

Efter landslagets inledande samlingar står det dessvärre klart att Haaks överansträngda axel stoppar henne från spel i årets upplaga av European Golden League.

- Det är såklart mycket tråkigt att Bella inte kan närvara i de stundande European Golden League-matcherna men det är vila och rehab som gäller just nu, säger landslagsansvariga Ismo Peltoarvo och fortsätter;

- Vi har en långsiktig satsning med damlandslaget mot OS 2024 och vi tog beslutet tillsammans med SOK och Isabelle själv att det är bäst att hon tränar upp sin skadade axel istället för att dra på sig en kronisk skada som skulle kunna påverka hennes karriär negativt. Det är tur i oturen att vi inte har ett mästerskaps år med varken EM eller OS-kval just nu så att Bella kan ladda om i lugn och ro och komma tillbaka ännu starkare.

För damlandslaget väntar nu sex landskamper mellan den 25 maj och 15 juni. Lördagens landskamp mot Tjeckien, i Idrottshuset i Örebro, inleder hemmaturnén som även inkluderar landskamp mot Ukraina i Stockholm samt Slovakien i Umeå.

- Vilket lag som helst i världen skulle tappa mark utan Bella Haak i sitt lag men vi har flera talangfulla spelare i laget så jag är övertygad om att vi kommer bjuda på riktigt bra motstånd i lördagens inledande match mot Tjeckien och de två landskamperna därefter, avslutade Peltoarvo.

European Golden League 2019

25 maj | SVERIGE - TJECKIEN | European Golden League
17:00 | Idrottshuset , Örebro
Länk till annan webbplats.

29 maj | SVERIGE - UKRAINA | European Golden League
18:00 | Eriksdalshallen, Stockholm
Länk till annan webbplats.

8 juni | SVERIGE - SLOVAKIEN | European Golden League
17:00 | Umeå Energi Arena, Umeå
Länk till annan webbplats.

Samtliga European Golden League-matcher och länkar till biljettköp. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Foto: Robert Boman.

Fler nyheter

Publicerad: 2019-05-22

Senast uppdaterad: 2019-05-22

Visa fler nyheter

Sponsorer