Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Så spelas elitseriesäsongen 2017/18

En ny säsong av Elitserien väntar runt hörnet. Den 7 oktober är skådespelet igång med dunder och brak. Ridån går upp och premiäromgången bjuder på hela tolv actionfyllda matcher.

Elva damlag och elva herrlag förbereder sig i skrivande stund för elitseriesäsongen 2017/18. Aktiviteten är febril. Trupper spikas, spelare drillas och försäsongsläger med tillhörande matcher avverkas på löpande band.

Sedan säsongen 2016/17 har tre nya lag anslutit till landets bästa volleybolliga. På damsidan tar Linköpings VC och tidigare nämnda Degerfors VK Orion klivet upp. Och på herrsidan är det Lunds VK:s herrar som för andra gången ska testa vingarna i volleybollens finrum.

Säsongen inleds alltså lördagen den 7 oktober och pågår fram till första halvan av mars. Preliminärt blir den 27:e och sista omgången komplett söndagen den 11 mars 2018. Därefter tar det gastkramande slutspelet och elitseriekvalet vid.

Strax efter juluppehållet, närmare bestämt helgen 13-14 januari, spelas 2018 års upplaga Grand Prix i Fyrishov, Uppsala. De fyra dam- respektive herrlag som vid halvsäsong rankar högst i Elitserien kvalificerar sig för den prestigefyllda turneringen, där en plats i Europacupspel ligger i potten. Torsdagen den 14 december går vi ut med vilka fyra lag som kvalificerat sig och accepterat sina platser.

De dam- respektive herrlag som placerar topp åtta i tabellen efter avslutad grundserie, går till slutspel. Säsongen 2017/18 startar slutspelet preliminärt lördagen den 17 mars. Slutspelet spelas i bäst av fem matcher i kvartsfinal, semifinal och final, med eventuellt avgörande femte final i slutet av april. SM-bronsmedaljörer koras i bäst av två matcher.

Läs en längre artikel www.elitserienvolleyboll.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.!

Tack till Joakim Bengtsson som producerat Elitseriens officiella affischbild med hjälp av falkenbergsbild.se:s fantastiska foton.

Fler nyheter

Publicerad: 2017-09-18

Senast uppdaterad: 2017-09-18

Visa fler nyheter

Sponsorer