Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Dubbla landskamper mot Bosnien & Hercegovina

EM-kvalet närmar sig med stormsteg och damlandslaget har blott två landskamper på sig att finslipa formen. Inför nästa veckas dubbelmöten med Bosnien och Hercegovina har volleyboll.se tagit sig ett snack med den före detta Sollentunaliraren Diana Lundvall.

Sedan början av maj har såväl herr- som damlandslaget legat i hårdträning inför kommande EM-kval. Medan herrarna laddar upp med internationell turnering i Ungern har damerna valt att genomgående vässa formen på hemmaplan. Så sent som förra veckan spelades dubbla landskamper mot Danmark i Örebro, och med svenska ögon såg det positivt ut. Båda matcherna slutade nämligen med övertygande 3-1-seger.

17 och 18 maj är det återigen dags för dubbla landskamper. Damlandslaget tar sitt pick och pack och åker till Sollentuna för att ta sig an Bosnien & Hercegovina för första gången någonsin.

"Vill spela på topp inför familjen"

Landslagsliraren Diana Lundvall, som fostrats i Sollentuna VK, ser fram emot matcherna:
- Det blir en speciell känsla att spela där, och jättroligt såklart. Jag känner ju hallen och folket i föreningen. Självklart vill jag spela på topp inför dem och familj och vänner som kommer vara på plats, säger Lundvall och fortsätter:
- Att möta Bosnien-Hercegovina blir extra roligt. Jag har ingen aning om hur de är som volleybollnation. Det blir spännnande att se vad de har att ge och hur vi kan mäta oss med dem.

Viktiga matcher

Landskamperna torde betyda mycket för båda lagen. Matcherna utgör nämligen de slutgiltiga testen inför EM-kvalets första omgång, som spelas 20-22 maj. Lundvall understryker betydelsen av att få gå in i kvalet med starka prestationer i ryggen.
- Det är enormt viktigt. Kan vi gå in i kvalet med ett par segrar och en skön känsla i kroppen har vi definitivt en bra grund att stå på.

Förbundskapten Ismo Peltoarvo är inne på samma spår:
- Att komma ur träningslandskamperna och känna att vi har spelet på plats och att gruppdynamiken är god är nycklar inför i EM-kvalet.

Landslagsmånaden - damer

12-16 maj:
Träningsläger i Örebro

17 maj:
Landskamp, Sverige vs Bosnien-Hercegovina
19.00 i Arena Satelliten, Sollentuna.

18 maj:
Landskamp, Sverige vs Bosnien-Hercegovina
15.45 i Arena Satelliten, Sollentuna.

20-22 maj:
EM-kval - omgång 1. Spelplats: Estland
Matcher mot Estland, Danmark och Luxemburg.

LÄS MER
Inför: Sverige vs Bulgarien Länk till annan webbplats.
Herrlandslaget till Ungern: "Gör mig motiverad" Länk till annan webbplats.

Internmatchen oavgjord: "Ville se attityd" Länk till annan webbplats.

Publikfest när Sverige besegrade Danmark - igen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Landslagsmånaden: Datum och tider att hålla koll på Länk till annan webbplats.
 

Fler nyheter

Publicerad: 2016-05-13

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer