Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Mot proffslivet i Portugal

Landslagets center Wilhelm Nilsson har acklimatiserat sig på den vackra ön Fonte do Bastardo väster om Portugal där han spelar för AJ Fonte do Bastardo den här säsongen. Han packade väskorna för ett par veckor sedan när han lämnade Falkenberg för volleybollen i södra Europa.

I våras var han med under hela landslagsperioden och spelade de avgörande EM-kvalmatcherna i Tallinn och Halmstad. Under våren och sommaren har han haft kontakter ute för att hitta en europeisk klubb som passar honom bra. Falkenbergs VBK var väl införstådda med att Wilhelm ville ut i Europa om möjligheten gavs. AJ Fonte do Bastardo visade stort intresse och Willes goda magkänsla för klubben visade sig stämma bra med verkligheten.

2,5 timmes flygresa till fastlandet Portugal

Försäsongsträningen är igång med många boll– och gympass. En försäsongsturnering i Porto står på schemat och i mitten av oktober drar serien igång. När det är bortamatch är det en flygresa till fastlandet på ca 2,5 timmar som gäller, därför blir det många dubbelmöten.

- Den personliga målsättning är att få mer speltid än sist när jag var ute i Europa och spelade och att självklart fortsätta utvecklas. Sen skadar det ju inte om man har en trevlig resa på vägen där.

Förväntningarna på laget?

-Vi ska gå till final och det har vi redan fått förklarat för oss av vår president och team manager. De säger att årets lag är mycket starkt så jag hoppas såklart på bra träning och många tuffa matcher!

Skillnaden mellan volleyboll i Sverige och Portugal?

- I Sverige är det väldigt teknikinriktat medan man här spelar mycket med känslor på planen och en grym vinnarinställning. Det bästa av dessa två världar kanske hade kunnat vara ett framgångsrecept för min personliga utveckling.  

Hur är det att lämna Falkenberg?

- Det är tufft att lämna sitt hem och allt vad det innebär men jag känner att jag har en stöttning i ryggen av alla där hemma som gör resan enklare, avslutar Wille Nilsson.

Läs på bloggen 

Vill du läsa mer om Wille och de andra herrproffsen så finns bloggen volleyproffsen.blogg.se  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Laget spelade lite beachvolley på stranden:


Fler nyheter

Publicerad: 2015-09-21

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer