Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Remiss tävlingsbestämmelser volleyboll

Nu är det dags för den årliga översynen av det för tävlingsverksamheten styrande dokumentet, tävlingsbestämmelser för volleyboll. Remisstiden är 21 dagar, varför din förening kan lämna synpunkter fram till 12 april.

Steg ett i processen var att föreningarna gavs möjlighet till inspel redan innan remissen lämnas ut. Ett antal klubbar hörsammade detta och en del av förslagen finns med i dokumentet medan andra inte tagits in. Alla inkomna förslag är bilagda.

Det är lätt att se förändringarna i doukmentet då alla justeringar och föreslagna färändringar är rödmarkerade.

Här är remissen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bland förslagen

Nytt seriesystem - Det nuvarande upplägget med höst- respektive vårserier har nog tjänat ut. Redan från starten, för tre säsonger sedan, visade det sig vara svårt för väldigt många föreningar att boka tider på våren för matcher som man inte har data på vid den tidpunkt som kommunerna vill boka in idrotternas matchtider i hallarna.

Det har även lagts fram förslag om en permanent Allsvenska. Nackdelarna med ytterligare en landsomfattande serie är uppenbara i vårt avlånga land men det går att få till med dubbla matcher på helger för de allra flesta. Det sättet kan för övrigt appliceras i de flesta serier för att på så sätt få fler lediga helger.

Tävlingsledningens ambition var att lägga in serieförslaget till kommande säsong men tävlingsbestämmelserna motsäger sig detta. Därför är förslaget bilagt här och det står fritt fram för klubbarna att kommentera förslaget.

Volley 2000 finns inte längre utan det är numer volleyboll. Innebär att de särskilda tävlingsbestämmelserna för spelformen nu är implementerade i volleybollens.

Förslag om att förändra U17-SM. Förslaget går ut på att den görs till en tävling där alla är välkomna på sin nivå, på samma sätt som vid Mikasa Challenge.

Ett nytt kapitel om veteraner.

Här är de inkomna förslagen och motiveringarna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2014-03-20

Senast uppdaterad: 2014-03-21

Visa fler nyheter

Sponsorer