Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Semifinalklart i Pordenone

Herrjuniorlandslaget är framme i semifinal i Memorial Ferruccio Cornacchia i italienska Pordenone efter seger med 3-1 mot Futura Cordenons.

Obesegrade efter påskaftonens gruppspel var det nu dags för kvartsfinal för de blågula juniorerna. Futura Cordenons väntade på andra sidan nätet efter att ha besegrat Kazakstans landslag i kampen om en kvartsfinalplats. När matchen drog igång var det blågult som öppnade vassast. Det blev snabbt fem poängs ledning och den ledningen utökade man ytterligare genom setet, som slutade 25-13.

I andra set kom det fler missar från det svenska laget och Futura gjorde också fler egna poäng. Det hindrade ändå inte svenskarna från att gå mot ytterligare en säker setseger. Italienarna närmade sig lite på slutet, men längre än till nitton poäng kom de inte.

Det tredje setet är alltid farligt att spela i när matchbilden varit på det här viset. Det är alltid lätt att det ledande laget slappnar av och det var precis vad som hände. Cordenons var givetvis inte sena att utnyttja läget och drog ifrån ganska ordentligt. Det italienska humöret höjdes och plötsligt spelade de riktigt bra, så bra att man rann ifrån till setbollar vid 24-19. Då knöts de svenska händerna och man krigade stenhårt i slutbollarna. Sverige lyckades kvittera och Johan Svensson och Patrik Ödvall lyckades få till ett riktigt kanonblock, som tyvärr studsade i huvudet på anfallaren och landade otagbart på svensk planhalva. En svensk anfallsmiss senare så var setet förlorat.

Revanschlustan var sedan uppenbar och det fjärde setet var svenskt från början till slut. Setet vanns tämligen smärtfritt med 25-19 och därmed var det klart för semifinal.

-Första set var riktigt bra, sedan var det betydligt slarvigare med många egna misstag och vi måste höja oss till semifinalen för att ha någon chans där, säger Per-Erik Dahlqvist i det svenska coachteamet.

Sverige - Futura Cordenons 3-1 (25-13, 25-19, 24-26, 25-19)
Bästa svenska poängplockare: Alfred Dalevik och Linus Ekstrand 16

Läs mer om turneringen på:  

http://www.facebook.com/memorialcornacchia Länk till annan webbplats.

http://www.memorialcornacchia.com Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2013-03-31

Senast uppdaterad: 2013-03-31

Visa fler nyheter

Sponsorer