Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Elever hyllar Marcus Nilsson


Sedan Marcus Nilsson fick titeln MVP, Most valuable player förra helgen då han och hans ryska lag Novosibirsk blev Champions Leaguemästare, har han fått stor uppmärksamhet. Både i Sverige och i andra delar av volleybollvärlden. Även Riksidrottsgymnasiet i volleyboll hyllar Marcus, som fick en del av sin volleybollutbildning just här.

- Det var mäktigt att via webbtv här i Falköping få uppleva den bragd Marcus genomförde förra helgen. Han är en enastående spelare, som gått här på Riksidrottsgymnasiet i Falköping. Det är vi givetvis stolta över, säger tränare Göran Persson.

Han hade gärna velat vara på plats i ryska Omsk där Champions Legue Final Four gick. Men, det gick inte av praktiska skäl, så då följde han matcherna hemifrån istället.

- Många av eleverna följde också matcherna och ser Marcus som en grymt duktig spelare, en förebild som lever sin volleybolldröm. Det är ju det eleverna här siktar på också – att ta plats inom den internationella volleybollen. Då är det betydelsefullt att vi har förebilder som Marcus.

Marcus Nilsson leder landslaget i VM-kval på hemmaplan

Nu ser Göran tillsammans med andra instruktörer och elever på skolan fram emot att få se Marcus Nilsson spela på hemmaplan på VM-kvalet i Halmstad i maj.

- Vi hoppas verkligen att vi får uppleva riktigt bra volleyboll när Marcus och resten av det svenska landslaget spelar kvalet här hemma senare i vår, avslutar Göran Persson.

VM-kval 24-26 maj i Halmstad Arena.

Sverige möter Grekland, Island och Norge i kvalgruppen. De två främsta lagen går vidare till ytterligare VM-kval spel inför 2014 års VM.

Fler nyheter

Publicerad: 2013-03-25

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer