Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Talanger till Champions Leagueklubb

De 17-åriga systrarna Alexandra och Rebecka Lazic har tecknat kontrakt med en av Europas bästa volleybollklubbar – Cannes i Frankrike. Utvecklingen på Riksidrottsgymnasiet i Falköping har gått spikrakt uppåt, och efter bara två år blir de volleybollproffs. Men, de kommer att fortsätta studera på gymnasiet i Falköping.

- Det är svårt att förstå och ta in, men det är riktigt roligt och spännande. Det är ännu mer motiverande att träna nu inför hösten. Vi kommer att spela i en toppklubb i Europa och konkurrensen och träningen kommer att vara stenhård, säger Rebecka Lazic.

Svedala – RIG Falköping – Cannes

De två systrarna har gjort en kometkarriär inom volleybollen, från sin hemmaklubb Svedala till att bli antagna på Riksidrottsgymnasiet i Falköping, där de tog plats i elitserielaget redan i årskurs ett. I konkurrens med utländska proffs vann Alexandra Lazic poängligan i Elitserien den här säsongen, medan Rebecka kom på en tredje plats. Båda har också tagit plats i såväl junior- som seniorlandslagen.

- Vi har fått fantastiska möjligheter i och med landslagsuppdragen då vi kunnat knyta kontakter. Vi har fått erbjudanden från college i USA och klubbar i Italien. Men, vi valde Cannes i Frankrike eftersom de ville erbjuda oss båda kontrakt. Vi stöttar varandra hela tiden och vill fortsätta i samma klubb, säger Rebecka.

Stolthet på Riksidrottsgymnasiet

- Det här har legat i luften. Många klubbar i Europa har fått upp ögonen för Rebecka och Alexandra eftersom de är så oerhört duktiga och talangfulla. De har utvecklats i rekordtakt det senaste året. För dem blir det en enorm möjlighet att få komma till Cannes, och samtidigt väldigt roligt för oss här på Riksidrottsgymnasiet som har tränat dem i två år, säger tjejernas tränare Kalle Nordén.

Rebecka och Alexandra blir med stor sannolikhet yngst i laget och kommer att fokusera på tuff och utvecklande träning det första året. Racing Club de Cannes kom till final i Champions League våren 2012 och vann högsta ligan i Frankrike 2012. De har länge varit en av toppklubbarna i Europa och har proffs från bl.a. Serbien.

- Riksidrottsgymnasiet här i Falköping har betytt oerhört mycket för oss, både för spelutvecklingen och för att vi fått ta stort ansvar här. Det bär vi med oss när vi ska anta utmaningen att lära oss franska för att kunna kommunicera med vår nya tränare och nya lagkompisar, säger Rebecka Lazic.

Racing Club de Cannes Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


 


Fler nyheter

Publicerad: 2012-05-29

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer