Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Förlust också i sista matchen

U18-landslaget klarade inte av att besegra Schweiz i matchen om 7-8 plats i 8-nationers i spanska Soria trots ledning med 2-0 i set.

I den avslutande matchen gällde det för U18-landslaget att besegra Schweiz för att undvika turneringens jumboplats. Man fick en riktig drömstart då det efter några minuters spel stod hela 9-0. Dock vaknade Schweiz till och klarade faktiskt av att kvittera vid 19-19. Dock visade de svenska spelarna upp mental styrka genom att förbättra sig i slutskedet av setet och vann till sist med 25-22.

I andra set blev det betydligt jämnare, men Sverige låg hela tiden ett steg före. Även den här gången var det blågult som var vassare när setet skulle avgöras och även detta set vanns med 25-22.

-Efter två set kändes det tryggt och även om vi inte spelade på topp, så hade vi läget under kontroll, säger tränaren Göran Persson. Men sedan hände något, fortsätter han.

För matchbilden förändrades i det tredje setet. Schweizarna kom igång bättre medan den svenska spelet gick lite på tomgång. Schweizarna servade effektivt och säkert och det svenska servemottagningsanfallet stämde inte. Sverige fick jaga ur underläge genom både tredje och fjärde set. Ibland kröp man närmare, men kom aldrig ifatt. 22-25 respektive 21-25 blev siffrorna som ledde till ett ovisst femte set.

Där blev det inledningsvis helt jämnt och lagen följdes åt till 9-9. Då kom det avgörande rycket och tyvärr var det till Schweiz fördel. De tog tre poängs ledning som de försvarade hela vägen till set- och matchvinst.

-Det känns självklart tungt efter en sådan här förlust, framför allt eftersom vi inte kommer upp till vår nivå i de sista tre seten, säger Göran Persson efter matchen.

Förlusten innebär att Sverige hamnar på åttonde och sista plats. Italien vann efter att ha besegrat Tyskland med 3-1 i finalen.

Sverige - Schweiz 2-3
(25-22, 25-22, 22-25, 21-25, 12-15)
Bästa poängplockare i Sverige: Fredric Gustavsson 20 p, Oskar Nilsson 15 p