Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Oavgjort i Finnkampen

Sveriges och Finlands herrjuniorer tog en varsin seger när lagen möttes under två dagar i Falköping under det rekordstora talanglägret inför 250 ungdomar och en hel del övrig publik.

Den första matchen, som spelades på måndagskvällen, blev en svängig historia. Lagen möttes på söndagen under enklare förhållanden i en träningsmatch och då vann svenskarna fyra raka set tämligen komfortabelt. När det nu var dags för landskamp "på riktigt" så visade finnarna upp en helt annan sida. Inledningssetet var helt jämnt, men de blåvita lyckades ta hem det med minsta marginal. I det andra setet tog de svenska pojkarna en tidig ledning och höll den genom hela setet. När Martin Larsson slog in setbollen stukade han samtidigt foten och var därmed borta från matchen. Lite skakade av detta kunde inte hemmaspelarna hålla uppe ångan och finnarna vann setet ganska enkelt. I fjärde set tog Sverige tag i matchen igen. Det blev jämnt, men Sverige ryckte ifrån i slutbollarna och ordnade fram ett avgörande set. Där följdes lagen åt, men Finland skaffade sig två matchbollar vid 14-12. Svenskarna lyckades rädda båda, men där tog det oliga slut. Två raka finska poäng gjorde att det var många besvikna blågula miner efter matchen.
-Matchen var en nyttig erfarenhet, motståndarna ville helt enkelt vinna mer än vi och det blev avgörande, säger den svenska coachen Felix Casanova. Inför tisdagsmatchen så laddade grabbarna om betydligt bättre, förklarar han.
Med en bättre laddning hos laget så blev matchbilden en annan. Det svenska laget visade upp en vassare attityd och ett stabilare spel under hela matchen. Finland spelade fortsatt bra och pressade svenskarna vid upprepade tillfällen, men det svenska laget stod emot samtliga försök på ett sätt som visar upp lagets vilja.
Alla seten var jämna, men det såg aldrig ut att vara någon fara på taket.
-Idag var det ett helt annat lag på banan, menar den svenska tränaren. Det var kul att se killarnas lösningar på problemen som uppstod under matchen.
Linus Tholse gjorde en mycket bra match på den för honom ovana positionen på högerkanten och Erik Knutsson visade upp en härlig attityd på plan.
Nu väntar lite vila för laget och om tre veckor samlas laget återigen i Falköping för att förbereda sig inför den årliga 8-nationersturneringen som avgörs i tyska Gotha 17-21 juli. Där får de möta många av Europas toppnationer, en uppgift som laget ser fram emot med tillförsikt.
-Det blir oerhört roligt att få möta så bra lag och de här dagarna har varit mycket viktiga för våra förberedelser, avslutar Felix Casanova.

Resultat
070618 Sverige-Finland 2-3 (23-25, 25-21, 19-25, 25-21, 14-16)
070619 Sverige-Finland 3-0 (25-22, 25-23, 25-22)

Fler nyheter

Publicerad: 2007-06-19

Senast uppdaterad: 2010-05-10

Visa fler nyheter

Sponsorer