Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Svensk seger mot Spanien

Sveriges damjuniorer vann den första av tre landskamper mot Spanien. Matchen slutade 3-1 till Sverige.

Sverige fick en bra start på matchen och kunde förvalta ledningen som man skaffade sig. De svenska tjejerna spelade ett bra anfallsspel och tvingade spanjorskorna till att göra egna misstag.
I det andra setet var det total spansk dominans inledningsvis. Hemmalaget ledde med 10-2 innan Sverige kom igång. Men det svenska laget visade prov på god moral och gav aldrig upp. Detta lönade sig. Man kämpade sig fram till tre setbollar men Spanien drog det längsta strået och lyckades vinna de tre sista bollarna i setet och därmed knep man det andra setet med 28-26.

Det tredje setet blev lite av ett nyckelset. Det kunde ha slutat hur som helst men Sverige var lite kyligare i slutet och lyckades vinna med 25-21. Detta blev matchavgörande för i det fjärde setet orkade inte Spanien stå emot den svenska offensiven i serve och anfall.
Laget som helhet spelade bra, men Sara Pettersson avgjorde några viktiga poäng i slutet av det tredje setet som var avgörande för matchutgången.

-Riktigt skönt att vi kunde börja med en seger trots att vi bara fick fyra timmars sömn efter en lång och tuff nerresa. Nu kan vi slappna av och spela ut ännu mer i de återstående matcherna, säger Kalle Nordén, lagets coach.

I morgon, torsdag, väntar ny match då lagen möts igen kl. 16.30.

Resultat
Spanien-Sverige 1-3 (20-25, 28-26, 21-25, 17-25)
Bästa poängplockare: Sara Pettersson 21, Sofie Sundin 14

Fler nyheter

Publicerad: 2007-02-07

Senast uppdaterad: 2010-05-12

Visa fler nyheter

Sponsorer