Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Sverige vann NM-silver

I den avslutande matchen i Nordiska Mästerskapen besegrade de svenska herrjuniorerna England med 3-0 i set. Därmed säkrade laget silvret i en mycket välspelad match.

Nordiska Mästerskapen, herrjuniorer
Sand, Norge
Sverige-England 3-0 (25-23, 25-22, 25-23)
Bästa svenska poänggörare: Martin Carlestav, 12 p, Daniel Isedal, 10 p.

På förmiddagen blev det klart att Sverige inte kunde komma högst upp på pallen i turneringen. Detta då Danmark vann mot Norge med 15-13 i avgörande set i en riktig rysare. I stället bestämde de svenska pojkarna sig för att avsluta på allra bästa sätt och ta hem silvermedaljerna. Detta lyckades laget mycket väl med då man dominerade alla tre seten från början. Alla seten följde dock samma mönster då engelsmännen kröp närmare i slutet av seten, och det blev riktigt spännande. De blågula killarna visade i alla seten stor beslutsamhet och tog hem de viktiga avgörande poängen. Inte förrän Rickard Ahlund slog in matchbollen kunde någon riktigt slappna av, och då utbröt ett stort segerjubel i det svenska lägret.
-Vi vinner verkligen ett silver i dag och grabbarna visar upp stort segrarvilja i alla seten, säger assisterande coachen Vladimir Wedenski. Vi gör en mycket bra turnering och killarna ska vara mycket nöjda med sin insats, fortsätter han. Ett extra plus går till Anton Cronholm, Rickard Ahlund och Martin Carlestav. Passaren Niklas Hugosson gör sin bästa match i turneringen och detsamma gjorde lagkaptenen Henrik Lennartsson som spelat upp sig under hela turneringen. Daniel Isedal fick pris som lagets mest värdefulle spelare och det var verkligen välförtjänt då han varit den ledande spelaren i turneringen tillsammans med danske storstjärnan Martin Olesen.
Därmed blev det repris på förra veckans ungdoms-NM med guld på flicksidan och silver på pojksidan.

Slutställning
1. Danmark
2. Sverige
3. Norge
4. England
5. Färöarna

Fler nyheter

Publicerad: 2005-09-18

Senast uppdaterad: 2010-05-10

Visa fler nyheter

Sponsorer