Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Härlig seger mot Norge

De svenska herrjuniorerna gjorde en mycket bra match när värdlandet Norge besegrades i JNM med 3-1 i set.

Nordiska Mästerskapen, herrjuniorer


Sverige-Norge 3-1(26-24, 25-21, 14-25, 28-26)
Bästa svenska poänggörare:  Daniel Isedal, 18 p

Med lagkaptenen Henrik Lennartsson tillbaka på banan efter gårdagens röntgenbesök

var det ett heltänt svenskt lag som klev ut på banan när det var dags att möta Norge i junior-NM. Efter en bra svensk start blev det ett jämnt set med Norge mestadels i någon poängs ledning. Den första setbollen var också norsk, men det blev bara en. Tre raka blågula poäng gav setseger med 26-24.
Den svenska taktiken att neutralisera de norska centrarna med tuff serve och välformerat block gav ännu bättre utdelning i set två. Sverige tog kommandot direkt och hade ledningen ända fram till setvinst med 25-21. I det tredje setet blev det ett välbekant scenario från juniorvolleyboll då spelet inte alls stämde och Norge rann ifrån till enkla 25-14.
Det fjärde setet startades helt annorlunda då de svenska spelarna tog sig fram till sex poängs ledning tämligen omgående. Norge kämpade sig dock tillbaka in i setet och utjämnade och gick förbi.  Vid 24-22 till Norge och två setbollar såg det ut som att det skule bli en dramatisk femsetare. I stället tog de svenska pojkarna sig ordentligt i kragen och räddade de norska setbollarna och tog sig till egna matchbollar. På den andra blev det ett anfallsmisstag av Norge och den svenska segern var säkrad.
-Det var en härlig fighterinställning av killarna och de visade upp en vinnarinstinkt i det fjärde setet som vi inte haft tidigare, säger den nöjde svenska coachen Göran Persson
Liberon Anton Wijk Tegenrot gör en strålande match och Daniel Isedal visar upp vilken potential han har i block och anfall. Även Anton Cronholm ska ha beröm för sin insats liksom hela det svenska laget.
Härnäst väntar Danmark och det förväntas bli en lika hård match. Med kort tid för återhämtning blir det en svår uppgift för svenskarna, men de svenska coacherna ær hoppfulla.
-Det var absolut ingen perfekt match mot Norge och det finns mycket kvar att ta ut ur laget, avslutar den assisterande coachen Vladimir Wedenski.

Sveriges kvarvarande matcher:

17 sep kl. 19:00 Sverige-Danmark
18 sep kl. 15.00 Sverige-England

Fler nyheter

Publicerad: 2005-09-17

Senast uppdaterad: 2010-05-10

Visa fler nyheter

Sponsorer