Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Stort silver för pojkarna i U17 NM

Det svenska laget servade sönder Norge och bärgade därmed hem andra platsen i de Nordiska Mästerskapen i volleyboll som spelats i Finland.

Det svenska U17 pojklandslaget vann över Norge med 3-1 i de Nordiska Mästerskapen. Den sista dagen blev därför lyckad för laget som därmed slutade på en mycket välförtjänt andraplats efter hemmafavoriterna Finland.

 

Det svenska laget gick in med en inställning att spela lika bra som i matchen mot Finland. Laget inledde bra genom att serva bra och med ett starkt disciplinerat blockspel. Victor Bengtsson spelade väldigt inspirerat och i hans serv ryckte det svenska laget och fick en betryggande ledning. Setet slutade med en klar svensk seger.

Andra sett fortsatte i samma anda men i slutet släppte man in det norska laget som efter mycket om och men slutade till svensk fördel.

Tredje setet vann Norge rättvis då de ville mera än det svenska laget som trodde att matchen var färdigspelad.

I det fjärde setet kommer det svenska laget tillbaka mycket tack vare sina tunga servar som åter gav spelarna gott självförtroende. Laget visade åter igen att de var en klass bättre och vann övertygande.

-Det känns bra att vi får en bra start med den nya årskullen som precis börjat på volleyboll gymnasiet i Falköping och denna silverplats ger oss en indikation om att detta lag ser mycket lovande ut säger coachen, Felix Casanova.

Under hela turneringen visade passaren Patrick Edgren upp ett mycket stabilt spel. Han valdes också rättvist till lagets bästa spelare i turneringen. Liberon Erik Lindberg var också en av nyckelspelarna till lagets framgång i denna turnering. Ett år yngre Erik Knutsson visade tydligt att han är en framtida spelare.

-Kan laget fortsätta i denna anda att spela så här disciplinerat och underkasta sig hård träning kommer det att bli en mycket intressant årgång att följa säger den assisterande coachen, Claes Svensson.

 

Se resultat nedan

 

 

Bra trots förlust (2005-09-10)

De svenska U 17 pojklandslaget förlorade dagens match i nordiska mästerskapen mot hemmafavoriten Finland med 3-0. Det svenska laget gjorde trots förlusten en mycket bra match.

 

- Inte så mycket att säga om Finland var det bästa laget. De spelade mycket bra volleyboll och var på en mycket högre nivå än oss. De bjöd inte på några misstag säger det svenska lagets coach, Felix Casanova.

Sverige ledde överraskande i början på första set men finnarna kom i kapp efter ett par tunga servar. Sverige jagade sedan hela tiden men finnarna visade prov på stort försvarsspel.

- I vanliga fall hade 9 av 10 anfall gett oss poäng om vi mött något annat lag här säger assisterande coach, Claes Svensson.

Resterande del av matchen fortsatte likadant, Finland tog ledningen och Sverige fick jaga. Matchen blev väldigt underhållande med två lag som spelade bra försvarsspel och bjöd på långa bolldueller.

- Vi skulle behöva fler sådana matcher som denna. Den stora skillnaden var Finlands rutin av jämna matcher, avslutar Felix Casanova

Hela svenska laget visade prov på härlig inställning och spelade på toppen av sin förmåga.

 

I morgon väntar Norge för svensk del. Vinst där och det blir en meriterande silverplats.

 

Se resultat nedan

 


 

Pojkarna startade med dubbelseger (2005-09-09)

Sveriges U17 landslag för pojkar vann dubbelt under den första dagen av nordiska mästerskapen i Finland. Vinst både mot Danmark och Island.

 

Första matchen mot Danmark inleddes väldig nervöst av det svenska laget, som tidigt hamnade i underläge. Men när nerverna väl släppte fick man ordning på servemottagningen och då kunde Patrik Edgren leverera bättre passningar till sina kamrater. Sverige tog sedan över och kontrollerade händelserna i setet, som man kunde vinna med 25-21.

Sverige började bäst även i det andra setet men släppte sedan Danmark i matchen som kunde utjämna spelet. Joel Lindberg klev då in i händelserna och avgjorde setet till svensk fördel med 26-24.

I det tredje setet ryckte Sverige tidigt till sig en ledning och kunde sedan hålla undan till en komfortabel setseger med 25-18.

- Det känns bra att killarna kunde genomföra sin första internationella match på det fina sätt som de gjorde i dag. Det var en stark vinst mot Danmark, säger Felix Casanova lagets coach.

Beröm till Erik Knutsson som gjorde en stark insats trots att han är ett år yngre än sina lagkamrater.

 

I dagen andra match mötte Sverige Island och det svenska laget fick lära sig en läxa att man aldrig får underskatta sina motståndare. Island spelade inspirerat i det första setet medan de svenska killarna inte kunde kontrollera sina nerver. Setet utvecklades till en riktig svenska mardröm.

Till det andra setet kom det svenska laget ut som ett helt nytt lag och gjorde processen kort med det isländska laget. Setet slutade hela 25-9. Även i det tredje och fjärde setet kunde Sverige kontrollera händelserna som slutade 25-11 och 25-17.

- Det blev i alla fall ytterligare en svenska seger idag, säger en luttrad assisterande svensk coach, Claes Svensson.

Liberon Erik Lindberg, och passaren Patrik Edgren var de som till slut tog tag i det svenska spelet. I morgon väntar Finland för svensk del.

 

Samtliga resultat U17 NM pojkar:


Nordiska Mästerskapet för U17, Kuortane Sport Institute, Kuortane, Finland

Coach för U17-landslaget pojkar: Felix Casanova +46 705385004

Assisterande coach: Claes Svensson

 

Finland-Island 3-0

Sverige-Danmark 3-0 (25-21, 26-24, 25-18)

Finland-Norge

  

3-0

Sverige-Island 3-1 (22-25, 25-9, 25-11, 25-17)

Danmark-Norge 3-1

Finland-Sverige 3-0 (25-15, 25-21, 25-16)

Danmark-Island 3-0

Island-Norge 0-3

Finland-Danmark 3-0

Sverige-Norge 3-1 (25-15, 25-22, 23-25, 25-17)

 

Sluttabell:

1. Finland

2. Sverige

3. Danmark

4. Norge

5. Island

Fler nyheter

Publicerad: 2005-09-12

Senast uppdaterad: 2010-05-10

Visa fler nyheter

Sponsorer