Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Nära skräll mot Tyskland

Sveriges damjuniorer gjorde en mycket bättre insats idag mot Tyskland. Trots bra spel blev det förlust med 3-2.

Sverige-Tyskland 2-3 (27-25, 12-25, 17-25, 25-23, 7-15)

Efter lektionen igår mot Nederländerna var det annat ljud i skällan idag mot Tyskland. Sverige tog motgången igår på bästa tänkbara sätt genom att komma till dagens match med stor revanschlusta. Tjejerna inledde bra men i mitten av setet gjorde tyskorna ett ryck och då trodde nog de flesta i hallen att Tyskland skulle vinna "som vanligt". Men de svenska tjejerna visade prov på bra moral och lyckades kämpa ned motståndarna och vinna setet med 27-25.
Det andra setet blev en klassisk reaktion på ett starkt avslut i det första setet. 25-12 till tyskarna och även det tredje setet gick enkelt till Tyskland, men nu började Sverige hitta tillbaka till sitt spel från det första setet, även om siffrorna skrevs till 25-17. I det fjärde setet ledde Sverige från början till slut, men tyskarna kom läskigt nära på slutet. Starkt av det svenska laget att kunna knyta till och trots allt vinna det viktiga setet med 25-23.
Femte set började bra för svensk del och lagen följdes åt till 5-5, men sedan gick botten ur och Tyskland kunde snabbt och enkelt gå ifrån till en klar setseger med 15-7.
- Trots förlusten måste vi dock vara nöjda efter en klart mycket bättre insats idag jämfört med igår säger lagets coach, Martin Karlsson.
Lagets kapten och passare, Malin Lindgren, gjorde en klart mycket bättre insats idag. De båda "Sarorna", Malmlöv och Pettersson spelade också på en klart högre nivå idag jämfört med igår. Laget hade bättre ordning på sin servemottagning, vilket liberon Annika Dommen var en starkt bidragande orsak till. Men hela laget förtjänar beröm efter dagens insats.

I morgon är det Frankrike som står för motståndet i den sista gruppspelsmatchen. Frankrike som igår förlorade mot Tyskland med 3-1 i set. Då gäller det att ladda om batterierna för att kunna göra en bra match på nytt.

Sveriges resultat och kommande matcher:

20/7
SWE-NED
0-3
21/7
SWE-GER
2-3
22/7
SWE-FRA
kl 17.00

Övriga resultat:


Grupp A
20/7
ITA-ESP
3-1
BEL-SUI
3-0
 
Grupp B
20/7
GER-FRA
3-1

Fler nyheter

Publicerad: 2005-07-21

Senast uppdaterad: 2010-05-12

Visa fler nyheter

Sponsorer