Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Svensk förlust i den inledande matchen av European Golden League

Under lördagen spelade det svenska damlandslaget mot Tjeckien i den första matchen av årets European Golden League. Sverige fick en tuff start och förlorade i tre raka set.

Tjeckien, som OS-kvalar för kommande olympiska spel, var starkare än Sverige under lördagens inledande European Golden League-match och trots att svenskorna kommer tillbaka en aning i det tredje setet är det Tjeckien som vinner med setsiffrorna 10-25, 14-25 och 16-25.

Lördagens match var dessutom det svenska landslagets första match med nytillträdde förbundskaptenen Ettore Guidetti. Anna Haak, tillbaka i landslaget efter att ha tagit examen i USA, var besviken efter matchen;

- Det var en ganska svängig match för vår del, vi hade en tuff start och det var vår första match med vår nya förbundskapten så vi visste inte riktigt vad vi hade att vänta oss men vi tar med oss den här förlusten och blickar framåt, sammanfattade Haak och la till;

- Vi kan vara betydligt bättre i vårt block och defence. Man får ju ta lite av det bra och lite av det dåliga och ändra lite framöver.

Tjeckien var starkare igenom hela matchen men i det tredje setet utmanade det svenska laget inledningsvis.

- Jag tror att det var för att vi inte hade något att förlora och därmed tog mer risker och vågade mer, sammanfatatde Haak.

Närmast väntar några dagars vila för det svenska laget innan Ukraina väntar i Eriksdalshallen i Stockholm på onsdag. För Anna Haak innebär det även några extra dagar med landslaget då hon anslöt till gruppen först igår.

- Jag tog ju examen nu precis men hann med att träna med dem en gång igår. Det saknas lite i tajming och sådana bitar men jag spelade ju med dem i somras och januari. Men det är främst tajmingen och några anfallsvägar som jag kan jobba på, avslutade Haak.

Bästa poängplockaren för dagen var Tjeckiens Michaela Mlejnokova med 14 poäng medan Rebecka Lazic blev bäst för svensk del med sina 8 poäng.

Sverige ställde även upp med tre landslagsdebutanter då Tyra Areskog (Lidingö SK), Kirsten Van Leussen (Engelholms VS) och Wilma Calmfors (Värnamo VBS) samtliga gjorde debut i landslagströjan.


Set 1: 10-25
Set 2: 14-25
Set 3: 16-25

European Golden League
I och med fjolårets vinst av Silver European League har damlandslaget, som med SOK’s stöd siktar på OS 2024, kvalificerat sig för European Golden League som samlar några av Europas bästa landslag. Under maj och juni väntar tre hemmamatcher, och tre bortamatcher, för det svenska landslaget när Tjeckien, Ukraina och Slovakien står för motståndet.

25 maj | SVERIGE 0 - 3 TJECKIEN | European Golden League
Idrottshuset , Örebro

29 maj | SVERIGE - UKRAINA | European Golden League
18:00 | Eriksdalshallen, Stockholm

8 juni | SVERIGE - SLOVAKIEN | European Golden League
17:00 | Umeå Energi Arena, Umeå

Foto: Robert Boman.

Fler nyheter

Publicerad: 2019-05-25

Senast uppdaterad: 2019-05-25

Visa fler nyheter

Sponsorer