Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Herrlandslaget laddar om inför de två resterande grannduellerna

Två matcher har spelats och två matcher återstår i herrlandslagets grannduell mot Danmarks landslag. Inför dagens möte, och onsdagens hemmamatch, checkade vi in med förbundskaptenen om läget i laget.

Herrlandslaget är mitt uppe i den fyra matcher långa grannfejden mot Danmark. Två matcher har spelats och med en 3-1 respektive 0-3 förlust är det ett revanschsuget gäng som ikväll spelar den sista bortamatchen i Danmark. Mini-turneringen avslutas sedan imorgon med match i Falkhallen i Falkenberg 18:30. Vi pratade med förbundskapten Per-Erik Dahlqvist om de två matcher som varit och vad han önskar se från sitt lag i de två resterande träningslandskamperna.

Det blev förlust med 3-1 i den första matchen på bortaplan i Danmark. Hur skulle du beskriva den matchen?

- Det är första matchen tillsammans som våra unga killar gör i och med dagens konstellation. Vi blandar en del höjdpunkter med en del misstag som är vanligt när samspelet saknas. Danmark leds av Axel Jakobsen på passarposition. Axel spelade denna säsongen för Panathinaikos i Grekland där han blev utsedd till ligans bäste passare. Det var en nyttig erfarenhet för våra unga centrar att spela mot en så pass duktig spelfördelare, säger Per-Erik Dahlqvist.

Även returmötet, då från Falkhallen i Falkenberg, slutade med förlust i tre raka set efter 23-25, 19-25 och 21-15. Vad saknades för att ni skulle knipa de där sista poängen i seten?

- Vi spelar sideoutspelet bra med ännu en ny uppställning för dagen. Här matchar vi de mer rutinerade danskarna. Vi ligger dock en liten bit efter i poängspelet efter block och försvar och här ligger skillnaden mellan lagen för dagen.

Nu ikväll väntar den tredje, av fyra matcher, då ni återigen spelar i Bröndby i Danmark. Vad ska ni justera till kvällens match?

- Vi har jobbat på träning med att kunna slå fler olika slag i anfall i tunga lägen. Träningarna har sett bra ut så nu gäller det att kunna göra samma saker i matchsituation. Tyvärr skadade sig Daniel Gruvaeus på gårdagens träning så hans medverkan ikväll är högst osäker. Daniel var mycket framgångsrik från servelinjen senast i Danmark så det kan bli ett avbräck.

Den sista grannduellen spelas från Falkhallen 18:30 på onsdag. Vad vill du se av laget i den sista matchen för den här samlingen?

- Att våra unga killar kan slappna av på hemmaplan och gå ut och spela ut mer. Här lyckades vi bättre på bortaplan än vad vi gjorde på hemmaplan förra veckan. Vi kommer inte få någonting gratis då vi möter mer rutinerade spelare på andra sidan nät och då behöver vi en stabil insats rätt igenom.

Några särskilda spelare du skulle vilja lyfta från de två matcher som har varit?

- Daniel Gruvaeus bombade sönder Danmarks servemottagare i första matchen. Linus Ekstrand spelade stabilt i alla moment i den matchen fram tills slutet då han tröttnade lite. I den andra matchen var vi framgångsrika med vårt mittenanfall genom Jens Ahremark och Anton Ribom. Mycket tack vare fin servemottagning från liberon Joel Andersson. Men jag vill se fler spelare som kliver fram och visar att de ska vara med i framtiden. Vi har två matcher kvar på vårens korta program. Förhoppningsvis får vi se fler spelare bjuda på fina prestationer. 

16 maj | DANMARK 3 - 1 SVERIGE | IDRÆTTENS HUS

17 maj | SVERIGE 0 - 3 DANMARK | FALKHALLEN

21 maj | DANMARK – SVERIGE | IDRÆTTENS HUS
16:45 | Brøndby

22 maj | SVERIGE - DANMARK | FALKHALLEN
18:30 | Falkenberg

Foto: Robert Boman.

Fler nyheter

Publicerad: 2019-05-21

Senast uppdaterad: 2019-05-21

Visa fler nyheter

Sponsorer