Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Anna Iwarsson vald till RF:s ordförande

Anna Iwarsson valdes idag till ordförande för Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna vid en extrastämma.

Foto: RF

– Jag är oerhört hedrad över att få medlemmarnas förtroende. Jag känner glädje och att det ska bli väldigt roligt att få arbeta tillsammans med Riksidrottsstyrelsen och medlemsförbunden med idrottsrörelsens utvecklingsfrågor och behov, säger Anna Iwarsson, ordförande Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.

Mandatperioden som ordförande sträcker sig fram till nästa ordinarie stämma i maj 2025.

– Som Sveriges största folkrörelse är möjligheterna och utmaningarna för idrottsrörelsen otaliga och mångfacetterade tack vare vår mångfald av idrotter och den samhällskontext vi verkar i. Men tre av de frågor jag verkligen brinner för är förutsättningar för att vi ska kunna fortsätta vara den starka samhällskraft vi är. Det första är plats att vara på. Idag är det brist på planer, hallar och andra idrottsanläggningar- och miljöer. Det behövs politiska initiativ på både nationell och lokal nivå för att komma framåt, säger Anna Iwarsson och fortsätter:

– Det andra är att många elitidrottare har svårt att få vardagen och ekonomin att gå ihop. Våra gemensamma trygghetssystem måste fungera även för elitidrottare. Sedan är vår värdegrund, allas rätt att vara med utifrån sina förutsättningar, en hjärtefråga. Här är arbetet inom Idrottsklivet viktigt, där vi ökar närvaron i utsatta områden för att nå fler barn som står långt ifrån idrotten idag.

Extrastämman valde även Susanne Jidesten, ordförande i Svenska Basketförbundet, som ledamot i Riksidrottsstyrelsen i ett fyllnadsval eftersom Anna Iwarsson hade en plats i Riksidrottsstyrelsen sedan tidigare.

Läs mer på Riksidrottsförbundets hemsida! Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2024-01-23

Senast uppdaterad: 2024-01-23

Visa fler nyheter

Sponsorer