Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Svenska Volleybollförbundet ingår avtal med Gala

Svenska Volleybollförbundet och Gala inleder ett samarbete som innebär att Gala blir ny officiell leverantör av bollar till Grand Prix och Svenska Volleybollförbundets stora barn- och ungdomstävlingar i volleyboll. Avtalet sträcker sig över två år, 2024 - 2025.

Foto: Robert Boman. Montage: Svensk Volleyboll.

Ett nytt volleyår är här och Svenska Volleybollförbundets nya partner Gala hamnar i blickfånget direkt. När 2024 års upplaga av Grand Prix avgörs i Fyrishov, Uppsala, helgen 20-21 januari Länk till annan webbplats. är det med deras bollar som lagen i Elit Grand Prix, Ungdoms-GP och Veteran-SM kommer göra upp om ära och titlar.

– Vi är glada att presentera Gala som ny partner till Svenska Volleybollförbundet och att samarbetet som startades 1996 med Base Sport AB fortsätter. Gala är ett växande varumärke som står för kvalitet och som redan används av många föreningar runt om i landet. Samarbetet med Gala innebär dessutom att vi får möjlighet till en ökad dialog och påverkan gällande bollarnas utveckling framåt, säger Simon Dahl, generalsekreterare på Svenska Volleybollförbundet.

Gala kommer från Tjeckien och är Europas enda tillverkare av högkvalitativa volleybollar godkända av Internationella Volleybollförbundet (FIVB). I deras utbud ingår en rad olika bollar anpassade för både professionellt utövande, breddverksamhet och spontanspel.

Varumärket är på frammarsch och används i flera europeiska ligor så som Nederländerna, Belgien, Grekland och Tjeckien. Gala har även etablerat sig i Sverige, där bollarna används av volleybollag i såväl Elitserien som resten av seriesystemet samt på barn- och ungdomsnivå.

– Jag är stolt att vi kan förlänga det långvariga samarbetet med Svenska Volleybollförbundet där vi tillsammans ska skapa de bästa bollarna för volleyboll-Sverige. Gala levererar europeisk produktion av handgjorda volleybollar av högsta kvalitet och på ett sätt som ligger helt rätt i tiden. Produktutvecklingen sker löpande och med stor flexibilitet i såväl utformning som distribution. För kunderna märks det genom ett brett sortiment, konkurrenskraftiga priser och kortare leveranstider, säger Gunnar Kärrbrant på Base Sport AB som är agent för Gala i de nordiska länderna.

Den FIVB-godkända seniormatchbollen som kommer användas under Elit Grand Prix går under namnet BV5595S Länk till annan webbplats., vilken alltså redan används av en rad elitserielag och i flera europeiska toppligor. På barn- och ungdomsnivå finns flera anpassade bollar, bland annat BV5455S Light Länk till annan webbplats. och BV5555S Länk till annan webbplats. som används i Level 4-5 respektive 2-3.

– Med Galas breda och prisvärda sortiment av volleybollar för alla kundgrupper har vi även fått utmärkta förutsättningar att sälja bollarna till våra viktiga återförsäljare inom skola och kommun. På så vis kan vi säkerställa att nästa generation volleybollspelare får fina bollar att spela med även på idrottslektionerna i skolan, avslutar Gunnar på Base Sport.

Kolla in det fullständiga utbudet av Galabollar på basesport.se! Länk till annan webbplats.

Svenska Volleybollförbundet fortsätter samarbetet med Gunnar Kärrbrant och Base Sport AB, som är agent för Gala i Norden.

Fler nyheter

Publicerad: 2024-01-11

Senast uppdaterad: 2024-01-11

Visa fler nyheter

Sponsorer