Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Tony tar taktpinnen när nya utvecklingsprojekt lanseras

Svenska Volleybollförbundet startar upp nya projekt som bland annat tar sikte på att vidareutveckla Svensk Volleyboll Convention samt stärka utbildningsinsatserna mot elittränare och skapa en röd tråd för RIG-/NIU-skolorna. Volleybollprofilen Tony Westman projektanställs för att leda insatsen.

Tony Westman projektställs för att driva utvecklingsinsatser för Svensk Volleyboll. Foto: Robert Boman.

Intresset för volleyboll växer i Sverige Länk till annan webbplats.. Efterfrågan på att tävla har ökat kraftigt de senaste åren, det vittnar såväl antalet licensierade spelare som antalet seriespelande lag om. Svenska Volleybollförbundet har identifierat flera delar av verksamheten som behöver utvecklas för att kunna möta tillströmningen av nya volleybollfantaster samt tillvarata intresset från redan engagerade.

Tidigare under 2023 har två nya utvecklingsprojekt lanserats, som bland annat tar sikte på att stärka förutsättningarna för utbildning och utveckling av domare, tränare och ledare.

I linje med dessa startas nu ett tredje projekt upp, där fokus bland annat ligger på projektledning av mötesplatsen Svensk Volleyboll Convention (SVC) samt utbildningsinsatser riktade mot elittränare och RIG/NIU.

Vid rodret sätts Tony Westman, som med sin projektanställning förstärker Svensk Volleyboll.

Volleyprofilen har tillträtt sin anställning och är redan varm i kläderna:
– Det känns bra och inspirerande att leda den nya insatsen. När det gäller mina arbetsuppgifter hade jag en liten tjuvstart tidigare i år i samband med premiärupplagan av SVC, som jag ledde tillsammans med min kollega Sofie Sjöberg. Så jag känner att jag kommit upp i varv och ser fram emot att jobba vidare med mötesplatsen och att ta mig an de nya delarna som ryms i tjänsten.

– Tony är en engagerad och frisk fläkt med en lång bakgrund inom volleyboll. Det känns väldigt bra att han är ombord och kommer vara med och bidra till att fortsätta utveckla Svensk Volleyboll, säger Simon Dahl, generalsekreterare på Svenska Volleybollförbundet.

30-årig coachkarriär

Tony har mer än många strängar på sin volleylyra. Engagemanget för världens bästa idrott omfattar en rad olika roller och sträcker sig tillbaka till 80-talet såväl som långt utanför landets gränser.

1989 tog Westman sitt första tränaruppdrag och startade då en obruten coachsvit som kom att spänna över 30 år, fram till säsongsslutet 2019. Längs vägen vann han SM-medaljer av alla slags valörer, coachade proffsklubbar i fyra länder samt agerade både head coach och assisterande i lika många landslag. Som om inte det var nog jobbade han parallellt som FIVB-instruktör under 13 års tid.

I dag bor han i Halmstad med sin familj och driver Bring It Promotions Sweden AB som arrangerar tränings- och utvecklingsläger, så kallade BIP Camps, i Sverige samt volleybollresor till Europa och USA. Samtidigt agerar Tony även ordförande i den relativt nystartade föreningen Halmstad Volleybollsällskap.

– Med mina erfarenheter hoppas jag exempelvis kunna bidra till att fortsätta utveckla Svensk Volleybolls utbildningssystem riktat mot särskilda målgrupper, så som elittränare och instruktörer vid NIU och RIG. Parallellt hoppas jag genom forum så som SVC vara med och skapa möjligheter för tränare och ledare att träffas, lära av varandra och dela erfarenheter och utmaningar. Jag ser även fram emot att dra en ”röd tråd” genom våra volleybollgymnasier, som har en viktig del i Svensk Volleybolls framgång, avslutar Westman.

Efter den succéartade premiärupplagan tidigare i år är Tony i full gång med planeringen inför Svensk Volleyboll Convention 2024. Vi kan redan nu avslöja att SVC ’24 arrangeras 12-15 september Länk till annan webbplats., så se till att markera det i kalendern!

Nu närmast förbereder Westman inför en utbildningsdag för landets NIU- och RIG-instruktörer, vilken hålls i samband med Grand Prix 2024; den stora mötesplatsen och turneringshelgen som arrangeras i Fyrishov, Uppsala, 19-21 januari.

Fler nyheter

Publicerad: 2023-12-14

Senast uppdaterad: 2023-12-14

Visa fler nyheter

Sponsorer