Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Efter succéstarten - Svensk Volleyboll Convention här för att stanna

Premiärupplagan av Svensk Volleyboll Convention är till ända efter fyra härligt intensiva konventdagar i Falköping, 14-17 september. Söndagens supercupfinaler satte passande punkt för utbildnings- och utvecklingsevenemanget.

Åhörarna lyssnar till föreläsning i Frejahallen / Projektledarduon Sofie och Tony "in action" / Ållebergsgymnasiet fond

Svensk volleyboll växer så det knakar, på både bredden och höjden. Allt fler vill träna och tävla i världens bästa idrott och Svenska Volleybollförbundet arbetar aktivt för att ta vara på och dra nytta av det ökade intresset.

Som ett led i satsningarna lanserades Svensk Volleyboll Convention som ny mötesplats där utbildning och utveckling står i fokus.

Premiärupplagan hölls i Falköping, 14-17 september, och samlade volleyengagerade för motiverande dagar fyllda av kompetensutbyte och kontaktknytande genom utbildningar, workshops och clinics inom utvalda ämnen. Sammankomsten tog sikte på att inspirera och erbjuda fördjupade volleykunskaper lika mycket som det skulle vara en chans att träffa likasinnade idrottsfantaster från hela landet i formella och informella möten.

Gensvaret från rörelsen var fantastiskt, med nära 150 deltagare. Räknar man även in alla de RIG-elever som deltog uppgick det totala antalet till över 200. Många av besökarna tog dessutom chansen att delta på flera olika aktiviteter. Det vittnar det totala antalet deltagartillfällen om, vilket uppgick till hela 537.

– En fantastisk start av SVC som överträffade mina förväntningar. Trots att det var första upplagan kändes det som en självklar mötesplats och dagarna genomsyrades av framåtanda och optimism. Det kändes härligt att gå runt bland de olika aktiviteterna och se möjligheter till utveckling för nästa år som kommer innebära en ännu härligare mötesplats. Jag ser redan fram emot nästa upplaga, säger Svenska Volleybollförbundets generalsekreterare Simon Dahl.

Rasmus Jonsson, förbundskapten för Sveriges herrlandslag i beachvolley, föreläste tillsammans med tränarlegendaren Anders Kristiansson.

– Jag är otroligt glad och stolt över dessa de här dagarna och är tacksam och glad över att många tog tillfället i akt att närvara och nätverka. På relativt kort tid fick vi fick ihop något riktigt bra och något som varit efterfrågat av rörelsen. Jag tycker också att supercupen var ett bra avslut där vi fick se topplagen inom svensk elitvolleyboll briljera. Tack till alla som gjort Svensk Volleyboll Convention möjligt; från min projektledarkollega Tony Westman till alla deltagare och aktivitetsledare. Ett extra tack till RIG-eleverna för all fantastisk hjälp. Nu ska jag njuta lite av att vi rodde detta i hamn, men jag ser också fram emot att utvärdera och utveckla nästa års upplaga, säger Svenska Volleybollförbundets projektledare Sofie Sjöberg.

Generalsekreterare Simon Dahl fyller på:
- Idén till SVC kom relativt sent under våren och trots kort om tid så var det ett stort intresse. Dessutom har Tony Westman och Sofie Sjöberg projektlett evenemanget på ett oerhört bra sätt tillsammans med personalen och eleverna från RIG med Ulric Svensson i spetsen.

Visst ses vi på SVC 2024?
Håll utkik på volleyboll.se!

Fler nyheter

Publicerad: 2023-09-18

Senast uppdaterad: 2023-09-18

Visa fler nyheter

Sponsorer