Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Årsmötet: Annika Sjöberg omvald som ordförande

Både fysiskt och digitalt höll Svenska Volleybollförbundet årsmöte under söndagen. Utan vare sig större komplikationer eller svåra diskussioner. – Glad att få fortsätta med det vi påbörjat, säger Annika Sjöberg, omvald till förbundsordförande.

Behrn Arena i Örebro höll den fysiska delen av årsmötet, men merparten av de deltagande föreningarna deltog digitalt.
Det är en inte helt enkel kombination, men missödena var små, för att inte säga obefintliga.

– Skönt att vi lyckades få ihop det här, fysiskt och digitalt. Det var ett årsmöte i väldigt positiv anda. Trevligt och engagerat. Aktiva deltagare gjorde det intressant, säger förbundsordförande Annika Sjöberg.

Som enda föreslagen kandidat blev hon återvald som förbundets ordförande i ytterligare ett år. Det var förra året hon valdes som ordförande efter att ha varit styrelseledamot innan dess.

– Jag är glad att få fortsätta med det här arbetet som vi har påbörjat. Tack till valberedningen som nominerat mig att fortsätta och som förberett allt väldigt bra, säger hon.

Anneli Friborg, ordförande i valberedningen, säger:

– Jag är glad för rörelsens skull. Sittande styrelse har gjort ett väldigt bra jobb och kan nu fortsätta med de initiativen som den tagit.

Sju styrelsemedlemmar kvarstår, medan två nya ledamöter valdes in i förbundsstyrelsen efter avgående Madeleine Eriksson och Mattias Forsman. Entré i styrelsen gör Mikael Peterson, Stockholm, och Matilda Wikander, Örebro.

Mötesordförande var Johanna Lundgren Gestlöf som genomförde sitt uppdrag med den äran.

Frågan som föranledde mest diskussion under årsmötet handlade om, ovanligt nog, just valberedningen efter att en motion inkommit om hur valberedarna ska utses.

– Det är positivt för rörelsen. Motionen som kom in ville tvinga distrikten att engagera sig i frågan om valberedningen och det är en signal att de tycker att valberedningen är viktig, säger Friborg.

Efter mötet delades ett förtjänsttecken i guld ut för första gången på 15 år. Det var den tidigare förbundsordföranden Lennart Neovius som mottog guldmedalj och blommor.

Neovius var technical manager och court manager redan vid EM i Globen 1989. Bland mycket annat har ansvarat för förbundets IT-teknik i 14 år, han var med och gjorde om volleyboll.se, han utvecklade resultatservice tillsammans med SVT, han var technical manager för World Tour-tävlingen Paf Open i fem år och han var förbundsordförande i tre år.

Numera engagerar han sig internationellt som ordförande i Nevza, styrelseledamot i CEV och sitter med i FIVB snow volley commission.

– Jag är tacksam för det här, men men också tacksam för alla personer jag fått jobba med genom åren, säger Lennart.


Annika Sjöberg delar ut guldmedalj och blommor till Lennart Neovius.Lennart Neovius.


SVBF:s årsmöte i Behrn Arena.


Fler nyheter

Publicerad: 2022-05-08

Senast uppdaterad: 2022-05-08

Visa fler nyheter

Sponsorer