Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Isabelle Haak är en av ”Årets kvinnor” enligt Expressen

Efter statsministern och kronprinsessan, men före Zara Larsson och Greta Thunberg. Isabelle Haak rankas på 23:e plats av svenska kvinnor som är "förebilder eller på annat sätt sticker ut". ”Jag är bara glad att få fram volleybollen”, säger "Bella".

I går var det internationella kvinnodagen. Kvällstidningen Expressen firade med att presentera sin topp-100-lista med svenska kvinnor som gjort avtryck det senaste året. Listan är fylld med kvinnor som inspirerat, som vågat ta för sig och som bjudit på sin personlighet.

Den svenska volleybollstjärnan Isabelle Haak är i fantastiskt sällskap bland partiledare, företagsledare, skådespelare, idrottare, influencers med flera. Statsminister Magdalena Andersson toppar före kronprinsessan Victoria. "Bella" listas på 23:e plats med andra berömdheter som Zara Larsson, Agnes Wold och Greta Thunberg längre ner.

Av alla svenska kvinnliga idrottsstjärnor har hon bara OS-guldryttaren Malin Baryard-Johnsson och OS-silvermedaljören i fotboll Caroline Seger framför sig, medan en rad världsstjärnor finns bakom, som till exempel Jonna Sundling, Sara Hector, Tove Alexandersson och Sarah Sjöström.

– Det känns jättekul att få vara en förebild för andra och att dom också tycker att jag har varit det. Jag tror att vi alla är förebilder på olika sätt för olika människor, men det är såklart kul att vara med bland så stora namn, berättar Isabelle Haakpå sitt sedvanligt ödmjuka sätt.

Expressens definition av årets kvinnor är att man är "en förebild eller på annat sätt sticker ut”.

– Jag känner mig bara glad att jag får inspirera den nya generationen och också få fram volleybollen mer och få fler att börja spela förhoppningsvis. Det är viktigt för mig att föregå med ett bra exempel, och visa att det krävs hårt arbete och en bra attityd bland annat för att ta sig långt, säger ”Bella”från sitt nuvarande hem i Istanbul, Turkiet.

Längre ner på listan, på plats 83, hittar vi ett annat namn med volleybollkoppling. Det är Sofia Åhmansom har gjort succé under pandemin när hon genom tv-rutan har uppmuntrat och guidat svenskar till rörelse, koordination, styrketräning och motion.

SVT-profilens koppling till volleybollen? Den mest uppenbara är att Sofia är mamma till beachvolley- och volleybollspelarna Fannyoch David Åhman.

Länken till Expressens Topp-100-lista över Årets Kvinnor finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

 

Fler nyheter

Publicerad: 2022-03-09

Senast uppdaterad: 2022-03-09

Visa fler nyheter

Sponsorer