Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Utlandskollen: svenska segrar, servess och ett collegeavslut med klubbrekord!

Rikard Bilger har levererat ytterligare en upplaga av Utlandskollen och i dagens fullmatade rapport får vi bland annat läsa om svenska segrar, servess, skador och en collegekarriär med rekordnoteringar!

Dalevik sets all-time kills record, closing in on digs mark. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Tränarkollen

 Anders Kristiansson, Toyoda Gosei Trefuerza (V League, Japan)
I förra helgens första match fick Toyoda Gosei se sig besegrade av Toray Arrows med 1-3 i set. Dock revanscherade laget sig genom att besegra Sakai Blazers dagen efter. I helgen samlade man ihop sex poäng då man först körde över FC Tokyo samt besegrade JTEKT under söndagen efter fyra jämna set. JTEKT är dessutom hänförda av bulgaren Valentin Bratoev. Trefuerza placerar sig på tredje plats med samma poäng som fyran JT Thunder men med fler vinster nu när grundserien är färdigspelad.

Jannis Kalmazidis, Speedball Chekka (First Division, Libanon)
Speedball Chekka har inte spelat några ligamatcher sedan senaste Utlandskollen då man istället spelat Arab Championship i Tunis. Såhär beskriver Jannis insatsen:

- Det gick sådär. Vi hade en ganska tuff grupp där vi gjorde en medelmatch i avgörande för att ta oss till kvartsfinal. Efter det slutade vi på 9e plats. För att vara första gången klubben deltagit i en så stor turnering är vi nöjda. Jag tror dock vi kunde klättrat upp bland dem 4 bästa, avslutade Jannis Kalmazidis.

Foto: Robert Boman.

Fler nyheter

Publicerad: 2019-02-26

Senast uppdaterad: 2019-02-26

Visa fler nyheter

Sponsorer