Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Hemmahoppen Bergholm/Månesköld har ångan uppe inför säsongspremiären

7-8 april intar Sveriges vassaste beachvolleyspelare Göteborg för årets första elittävling på Swedish Beach Tour. Swedishbeachtour.se levererar införrapport med länkar till spelschema och livestream.

Swedish Beach Tour firar in påsken på allra bästa sätt med rekordtidig säsongspremiär för den svenska beachvolleyeliten. Beach Center, världens största beachvolleyhall, är skådeplatsen för en 4-stjärnig tävling, vilken med start på Långfredagen den 7 april avgörs som en del av Easter Cup; den väldiga och klassiska turneringshelgen som årligen arrangeras av Göteborg Beachvolley Club.

I det starka startfältet finns gott om hemmahopp som aspirerar på att fajtas om topplaceringarna. Bland dem, Malin Bergholm och Louise Månesköld, som efter ett lovande 2022 har siktet inställt på att slå sig in i toppen av Sverigerankingen när en ny säsong i sanden nu nalkas.

Förra året blev det bland annat två femteplatser på 5-stjärniga SBT-tävlingar i Göteborg och Kalmar. Samma placering presterade de även vid tourfinalen i Ljungby. När Bergholm/Månesköld nu tar nästa kliv i satsningen blickar man ut i den väldiga beachvolleyvärlden.

– Vi är väldigt taggade på denna säsong. Vår plan är att spela så mycket internationellt som möjligt; något som är väldigt roligt men också utmanande ekonomiskt. Vi känner att vi definitivt har möjlighet tll höga placeringar internationellt och hoppas vi når dit i sommar. Det vi vill fokusera på nu inför utesäsongen är att jobba på ett mer offensivt spel samt hitta mer variation i vår sideout, säger Malin och Louise.

“En ny milstolpe”

Duon är nyligen hemkommen från ett världstouräventyr på andra sidan jordklotet. Resultatet? En trettondeplats i Australien samt en niondeplats på Nya Zeeland, där det avgjordes dubbla Beach Pro Tour Futures inom loppet av ett par veckor.

– Våra mål med resan var framför allt att testa vår nivå mot internationella lag och se vad vi behöver bli bättre på. Utöver världstourtävlingarna fick vi även ett wildcard till Australiens mästerskap vilket gav oss chansen till väldigt mycket spel. Vi lyckades ta oss in i main draw i samtliga tävlingar, vilket var en ny milstolpe för oss då vi tidigare åkt ut i kvalet.

Hem till Sverige kunde de därmed packa med ett fint tillskott av både internationella och svenska rankingpoäng, samt en hel hög erfarenheter och lärdomar att dra nytta av inför starten av den svenska beachvolleysäsongen.

– Att få spela mot nya lag var väldigt värdefullt. Det blev tydligt vilka svagheter och styrkor vi har och vad vi behöver utveckla. Det vi tar med oss hem från resan är att självförtroende och ett aggressivt “mindset” är nyckeln till att vi ska hålla vårt spel på topp.

“Blir en omställning”

Under Easter Cup samsas veckans elittourtävling med en hel hög breddturneringar på de totalt 16 inomhusbanorna i Beach Center. Det vankas spel på alla nivåer, från 1-stjärniga tävlingar hela vägen upp till beachvolleyelitens 4-stjärniga, och även mixed- och juniortävlingar. Över 400 spelare väntas delta i beachvolleykavalkaden, vilket gör Easter Cup till Sveriges i särklass största inomhusturnering i beachvolley.

Bergholm/Månesköld om betydelsen Easter Cup har för Göteborg BC som klubb:
– Alla är välkomna, ung som gammal, rutinerad som nybörjare. Alla ryms under påskhelgen. Förutom att vi får visa upp vår fina hall för vänner, familj och spelare runt om i Sverige så markerar turneringshelgen ett avslut på hösten och samtidigt en start på beachvåren och utomhussäsongen för GBC.

Elittävlingen når sitt klimax lördag kväll med finalstarter kl. 18 (herrar) och 19 (damer). Volleykanalen är på plats och livesänder från centercourten Länk till annan webbplats. från början till slut.

Bergholm/Månesköld hoppas på en framskjuten placering, även om det viktigaste är att hitta rätt och ta nya kliv i det egna spelet:
– Vi har varit hemma i tre dagar efter att ha tränat utomhus i tre veckor, vilket gör att en tävling inomhus blir en omställning. Våra mål för denna tävling är att fokusera på vårt eget spel och att fortsätta jobba på de kvaliteter vi kommer behöva när vi är ute på världstouren. Självklart vore det roligt att vara på prispallen men vårt eget spel är högsta prioritet.

SBT-sommaren fortsätter ta form. De 1-3-stjärniga breddtävlingarna har börjat rullas ut i Säsongenskalendern Länk till annan webbplats., och vi ser fram emot att presentera elittourschemat i sin helhet. Säsongen når sitt stora crescendo i slutet av augusti när de bästa av de bästa gör upp i tourfinalen i Kalmar Länk till annan webbplats.. Håll utkik på swedishbeachtour.se Länk till annan webbplats.!

Om GBC & Beach Center
Beach Center är världens största beachvolleyhall och ägs av Göteborg Beachvolley Club, Svensk volleybolls största beachvolleyförening. Här finns 16 inomhusplaner och ytterligare 12 banor utomhus, samt restaurang, strandbar och gym.

Om Swedish Beach Tour (SBT)
SBT:s elittour reser varje år land och rike runt till underbara svenska sommarstäder. Där gör Sveriges främsta lag gör upp om ära, prispengar och stora mängder rankingpoäng på en inramad centercourt som blir en mötesplats där livesporten, musiken, besökarna, sponsorerna och sidoevents tillsammans skapar en attraktiv helhetsupplevelse.

SBT utgör grunden i Svenska Volleybollförbundets tävlingssystem för beachvolley, som rymmer tävlingar för alltifrån nybörjare och glada amatörer, hela vägen upp till spelare som satsar mot svensk elit och internationell karriär. SBT består av totalt fem tävlingsnivåer och liknar i mångt och mycket ett seriesystem med en tydlig utvecklingsstege för både spelare och arrangörer. De olika tävlingsnivåerna särskiljs med stjärnor från 1-5, där antalet stjärnor markerar nivån på tävlingen; ju fler stjärnor, desto högre nivå. 4- och 5-stjärniga tävlingar ingår i elittouren.

LÄNKAR
Livestreaming SBT Göteborg 7-8 april Länk till annan webbplats.
swedishbeachtour.se Länk till annan webbplats.
beachcenter.se Länk till annan webbplats.
gbcbeach.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2023-04-06

Senast uppdaterad: 2024-02-29

Visa fler nyheter

Sponsorer