Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Hölting Nilsson/Andersson femma på U21-VM

Sverige har ytterligare starka beachvolleygenerationer på gång! Det slås fast efter veckans U21-VM i Roi Et, Thailand, där Jacob Hölting Nilsson, 18, och Elmer Andersson, 17, levererade en femteplats i konkurrens med äldre och mer erfarna motståndare.

Hölting Nilsson / Andersson jublar efter åttondelsfinalsegern mot Argentina. Foto: Johan Almblad

Äventyret tog stopp i kvartsfinalen mot Österrikes Hammarberg/Berger som vann med siffrorna 19-21, 21-15, 15-13. Sverige hade ledningen långt in i skilje, men motståndarna lyckades vända och vinna, bland annat efter en ruggigt långt och spektakulärt rally som betydde likaställning 13-13.

Fram till dess hade Jacob och Elmer spelat hem fyra raka segrar, samtliga utan setförlust. Första tre kom i gruppspelsfasen, där man slutade etta efter att ha besegrat Brasilien, Libanon och Kazakstan i stor stil.

Natten till lördag nötte svenskarna sedan ner skickliga argentinarna Gonzalez/Inostroza i åttondelsfinalen via två rysarset (30-28, 22-20).

– Vi står för en väldigt stark prestation och kan vara stolta över vår insats. Vi är jättenära att slå ut Österrike som har vunnit U20-EM, vunnit världstouren på Mallorca för två veckor sedan och som var favoriter tillsammans med Frankrike inför mästerskapet. Vi behöver fortsätta förbättra våra skills och få mer erfarenhet av den här typen av matcher. Vi har vågat spela med hoppass och andrabollsanfall vilket har funkat väldigt bra. När vi lyckas förbättra servemottagning och skapa läget mer ofta så kommer vi bli riktigt farliga, säger förbundskapten Rasmus Jonsson.

Svenskarna briljerade i den thailändska U21-VM-sanden i dagarna fyra och visade att det finns ytterligare starka generationer blågula beachvolleyspelare att räkna med i framtiden, bakom världståorna David Åhman och Jonatan Hellvig som går i bräschen för den starka utvecklingen under ledning av förbundskapten Rasmus Jonsson och volleylegendaren Anders Kristiansson.

– Med femteplatsen på U21-VM, trots att vi får spela även nästa VM om två år, så visar vi igen att vi kan utveckla unga spelare till att nå en väldigt hög internationell nivå. Åhman/Hellvig var inte en engångsföreteelse, Jacke och Elmer är helt klart på rätt väg och vi har fler unga spelare på väg upp som gör det väldigt bra. Vi går en spännande framtid till mötes och jag och Anders Kristiansson jobbar stenhårt både för att fortsätta utveckla spelare och vår spelstil, avslutar Jonsson.

U21-VM fortsätter natten till söndag, med finaler söndag morgon/förmiddag. Mästerskapet streamas på Beach Volleyball Worlds YouTube-kanal. Länk till annan webbplats.Spelschema och resultat publiceras löpande på den officiella turneringssajten Länk till annan webbplats..

LÄNKAR
Länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats.
2023 FIVB Beach Volleyball U21 World Championships Länk till annan webbplats.
Länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats.
VBTV Länk till annan webbplats.
Länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats.
Facebook Länk till annan webbplats.
Länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats.
Twitter Länk till annan webbplats.
Länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats.
Instagram Länk till annan webbplats.
Länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats.
YouTube Länk till annan webbplats. (Här streamas mästerskapet)
Subscribe to Volleyball World's Newsletter Länk till annan webbplats.

Förbundskapten Rasmus Jonsson jublar tillsammans med Jacob och Elmer. Foto: Johan Almblad

Fler nyheter

Publicerad: 2023-11-11

Senast uppdaterad: 2023-11-11

Visa fler nyheter

Sponsorer