Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Klart: Svenska beachvolleyeliten intar nio städer

Swedish Beach Tour växer och får tre nya tourstopp! Det står klart när Svensk volleyboll i dag presenterar SBT-kalendern för sommaren 2017.

2017 års upplaga av Swedish Beach Tour blir den största på många år. Sommaren omfattar hela nio tourstopp, inklusive SM-veckan på Skrea strand i Falkenberg och Tourfinalen i Umeå.

Uppsala, Helsingborg, Göteborg, Kalmar och Umeå är kvar sedan tidigare. Därutöver tillkommer också tre, spännande nyheter.

- Det känns otroligt roligt och inspirerande att vi har ett så komplett tourschema i år. Nya städer som tillför energi, ny publik och publicitet för sporten. Samtidigt har vi våra trogna arrangörer som återigen levererar beachvolley på toppnivå, säger projektledare Jakob Birgersson och fortsätter:
- Vi tror och hoppas att de många tourstoppen kommer ge fler spelare chansen att utvecklas sportsligt. SBT är utmanande, bjuder motstånd från landets bästa lag och har samtidigt en fantastisk inramning med publik, speaker och DJ.

SBT Värmdö

16-18 juni smäller det. Där och då står Värmdö för första gången värd för Swedish Beach Tour – en spännande nyhet på tourschemat. Kommunen har 10 000 öar och utgör hjärtat av Stockholms skärgård. Här kommer Sveriges absolut bästa beachvolleyspelare att drabba samman på vackra Grisslinge havsbad.

- Vi hoppas kunna locka både Värmdöbor och stockholmare. En busstur 25 minuter från Slussen tar dig direkt till arenan där du kan spendera en skön helg med hela familjen. Det här är ett gyllene läge att njuta av förstklassig och spektakulär livesportunderhållning, bad och god mat, säger Anders Larsson, projektledare för SBT Värmdö.

SBT Tylösand

Swedish Beach Tour är tillbaka på Tylösand efter några års uppehåll. Turneringen har fått äran att avrunda Beach Travels jättearrangemang SummerSmash Festival med en sommarfest av sällan skådad inramning.

- Här kan du se Sveriges bästa beachvolleyspelare göra upp på Sveriges kanske hetaste strand. Testa beachvolley, S.U.P, skateboard, beachpingis och gå en fyradagars grundkurs i beachvolley. Eller varför inte bara njuta av atmosfären, livemusiken och det sköna beachhänget?!, säger Rasmus Jonsson, projektledare för SBT Tylösand.

SBT Nyköping

För första gången någonsin får Nyköping besök av SBT. 10-12 augusti invaderas staden av den svenska beachvolleyeliten.
- Superkul att vi får hit Swedish Beach Tour. Det blir en härlig show. Spelarna som kommer hit är sannolikt i toppform i och med att turneringen ligger perfekt placerad mellan SM och Tourfinalen, säger Lena Tholse, lokal projektledare för arrangören Nyköpings Frisksportklubb.

SBT Nyköping lär bli en riktig publikmagnet. Turneringen är nämligen en av huvudattraktionerna under Gästabudsåret 2017.
- Vi är jätteglada att vi får besök av denna spektakulära volleybollfest under Gästabudsåret, säger Nyköpings jubileumsgeneral Ulf Westman och fortsätter:
- Vi räknar med att sätta Nyköping på volleybollkartan och locka en jättepublik till detta unika evenemang på Stora Torget mitt i stan.

Fullspäckad sommar

En hel del nyheter till årets tour alltså, men upplägget är i mångt och mycket detsamma. Precis som sommaren 2016 dundrar det hela igång på Vaksala torg i Uppsala, 9-11 juni. Cirkusen rullar sedan vidare kors och tvärs genom landet, där stoppen avverkas helg efter helg. I slutet av augusti når det sitt crescendo under Tourfinalen i Umeå.

- Vi kan se fram emot en fullspäckad beachvolleysommar. 9 av 13 helger består av SBT-tävlingar. Dessutom arrangerar vi två CEV Satellites, så det blir både nationell och internationell elit som spelar på stränder och torg runt om i Sverige. Jag uppmanar alla att gå igenom tourschemat och boka in ett eller flera datum där ni kommer och ser beachvolleyeliten live - det är en maffig upplevelse, avslutar Jakob Birgersson.

Vi ses i sanden - och glöm inte...
Life´s a beach!

Fakta - Swedish Beach Tour
Swedish Beach Tour är Svensk volleybolls elittour i beachvolley, där landets bästa spelare gör upp om titlar och ära. Varje sommar besöker vi 6–9 städer och sommardestinationer. Spelplatserna ligger i centrum eller ute vid havet och evenemangen lockar i snitt ca 11 000 besökare/evenemang. Swedish Beach Tour är en mötesplats där livesporten, musiken, besökarna, sponsorerna, servering och sidoevents tillsammans skapar en attraktiv helhetsupplevelse. Läs mer om Swedish Beach Tour! Länk till annan webbplats.
Hemsida: http://www.swedishbeachtour.se/ Länk till annan webbplats.
Officiell Facebooksida: https://www.facebook.com/swedishbeachtour/ Länk till annan webbplats.
Officiell Instagram: https://www.instagram.com/swedishbeachtour/ Länk till annan webbplats.
Officiella hashtags: #SwedishBeachTour #SvenskVolleyboll


Swedish Beach Tour 2017

SBT Uppsala – 9-11 juni
Arrangör: Fyrisbeach BC
Spelplats: Vaksala Torg
Kontakt: Anders Karlsson, Ordförande Uppsala Volley, 070-6997969

SBT Värmdö – 16-18 juni
Arrangör: Värmdö Beach Club
Spelplats: Grisslinge Havsbad
Kontakt: Anders Larsson, lokal projektledare SBT Värmdö, 0735-109409

SBT Helsingborg – 7-9 juli
Arrangör: Örkelljunga VK
Spelplats: Fria Bad
Kontakt: Jonas Svantesson, lokal projektledare SBT Helsingborg, 0763941722

SBT Göteborg – 14-16 juli
Arrangör: Göteborg Beachvolley Club
Spelplats: Beach Center
Kontakt: Sandra Krook, lokal projektledare SBT Göteborg, 0733 28 19 05

SBT Kalmar – 21-23 juli
Arrangör: Kalmar Volleybollklubb
Spelplats: Arena Långviken
Kontakt: Sofia Hult, projektledare SBT Kalmar, 070-7149830

SBT Tylösand – 28-30 juli
Arrangör: Beach Travels
Spelplats: Tylösand
Kontakt: Rasmus Jonsson, projektledare SBT Tylösand, 073-4204695

Beachvolley-SM Falkenberg – 31 juli-6 augusti
Arrangör: Falkenbergs Volleybollklubb
Spelplats: Skrea Strand

SBT Nyköping – 10-12 augusti
Arrangör: Nyköping Frisksportklubb
Spelplats: Stora Torget
Kontakt: Lena Tholse, projektledare SBT Nyköping, 073-3463412

SBT Umeå – 17-19 augusti
Arrangör: IKSU
Spelplats: Skeppsbron
Kontakt: Sofia Lind, projektledare SBT Umeå, 073-8469295

Fler nyheter

Publicerad: 2017-02-09

Senast uppdaterad: 2017-02-09

Visa fler nyheter

Sponsorer