Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Beachvolley-SM 2024: Här är alla tävlingsklasser och speldagar!

37! Så många tävlingsklasser avgörs under 2024 års upplaga av Beachvolley-SM som spelas i Tylösand 28 juli – 4 augusti. I dag kan Svensk Volleyboll och BeachTravels presentera speldagarna för respektive klass. Anmälan öppnar fredagen den 16 februari kl. 10:00!

Foto: Mikael Sjödin / BeachTravels.

När vintern fortfarande håller ett stadigt grepp om Sverige värmer det gott att drömma sig bort till soliga sommardagar fyllda med beachvolley och härligt häng tillsammans med vänner. Om knappt ett halvår får vi åter kliva ner i Tylösands underbart finkorniga sand för årets upplaga av Beachvolley-SM, som arrangeras under åtta dagar 28 juli - 4 augusti.

- Vi har ett väldigt spännande beachvolleyår framför oss! Svensk beachvolley tar kliv framåt och det ska bli jättekul att samla hela sporten, unga som gamla, på Tylösand i sommar igen, säger Rasmus Jonsson, från arrangerande BeachTravels.

För den som vill vara en del av beachvolleyns häftigaste högtid är det läge att göra rum i kalendern. I vanlig ordning är det vecka 31 som gäller, med ”smygstart” söndagen den 28 juli.

– Beachvolley-SM är en fantastisk mötesplats för alla åldrar och präglas av en skön atmosfär och imponerande sportsliga prestationer. Svensk beachvolley är i ropet och på stark frammarsch genom förebilder som Åhman/Hellvig, vilka inspirerar och banar väg för yngre generationer. Det är otroligt roligt att se och ger positiva effekter även för Beachvolley-SM som evenemang, säger Jakob Birgersson, projektledare på Svenska Volleybollförbundet.

Passande nog kan vi nu också släppa speldagarna för var och en av de 37 (!) tävlingsklasserna som kommer avgöras. Du hittar dem listade längre ner i artikeln.

Anmälningsslussarna öppnar fredagen den 16 februari kl. 10:00. Anmälan görs via de länkade sidorna som återfinns längst ned i artikeln.

Observera att det i vissa klasser är först till kvarn som gäller, medan det i andra är rankingpoäng som avgör vilka lag som kvalificerar sig.

Anmälan stänger den 22 juli, varpå startfälten fastställs. Betalning motses först när startfälten spikats.

Här får du hjälp att hitta boende: https://www.summersmash.se/boende/ Länk till annan webbplats.

Foto: Robert Boman

SPELDAGAR - KLASS FÖR KLASS

Barn- och ungdomsklasser

Seniorklasser

Veteranklasser

Fler nyheter

Publicerad: 2024-02-07

Senast uppdaterad: 2024-02-06

Visa fler nyheter

Sponsorer