Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Beachvolley-SM - Dag 6: Här är semifinallagen i Senior-SM 2023!

SM-veckan 2023 på Tylösand lider mot sitt slut, och det innebär i vanlig ordning att det drar ihop sig mot att kora de nya Svenska mästarna i beachvolley. Vi summerar fredagens höjdpunkter och kartlägger förutsättningarna inför finaldagen av senior-SM 2023, då svenska mästarna i beachvolleyboll 2023 ska utses!

Text: Andreas Härneman

Foto: Robert Boman

Dag 6/8 av SM-veckan 2023 i beachvolleyboll är till ända. Under dagen har slutspelet i Senior-SM inledits, där 44 matcher avvecklats och vi tagit oss från trettiotvåondelarna hela vägen till semifinalstadiet, som drar igång imorgon lördag.

På herrsidan ser semifinalerna ut som följer:

11.00: #1 Jacob Hölting Nilsson / Erik Ask - #3 Linus Tholse / Jakob Tegenrot
Förstarankade landslagsparet Jacob Hölting Nilsson (Ystads VK) & Erik Ask (Västerås VBK) har verkligen stormat igenom den här turneringen, och har inte tappat ett enda set på vägen till semifinal. I semifinal lär det garanterat bli tuffare, när man ställs mot fjolårets silvermedaljörer, Linus Tholse (Nyköpings Frisksportklubb) och Jakob Tegenrot (Göteborg BC). Nya generationen mot den äldre, vilka drar det längsta strået?

12.00: #7 Anton Andersson / Stefan Andreasson - #6 Alfred Brink / Joel Andersson
I semifinal två på herrsidan har vi det sjunderankade laget mot sexan. Första laget, Anton Andersson (Svedala Volleybollklubb) & Stefan Andreasson (Göteborg BC) avancerade till semifinalspel efter en rafflande tresetare i kvartsfinalen, där man slog ut Alexander Herrmann & Martin Johansson från GBC. Väl i semifinal ställs man mot unga men rutinerade paret Alfred Brink & Joel Andersson (Norsjö Volley), båda födda år 2000, som vann senaste stoppet av Swedish Beach Tour övertygande Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och har även ett brons i U20-EM i bagaget. En öppen match, där Andersson/Brink nog får bära favoritskapet, dels på grund av tunga meriter men även sett till deras fina form och att man nått semifinalspel utan ett tappat set. En intressant match väntar!

Efter herrarnas finallag har korats, går vi över till damernas semifinaler, där spelschemat ser ut såhär:

13:00: #1 Sanna Thurin / Tina Thurin - #5 Sara Malmström / Anna Rydenberg
Systrarna Sanna och Tina Thurin (08 Beachvolley Club) behöver väl knappast någon närmare introduktion för den svenska beachvolleypubliken. De regerande svenska mästarinnorna och succétvillingarna tävlar kontinuerligt ute i Europa på världstouren och har hela fyra SM-guld på meritlistan och jagar sitt femte. På andra sidan nätet står Sara Malmström & Anna Rydenberg från Göteborg Beachvolley Club. Inget av lagen har hittills förlorat ett set i turneringen och visat upp fin form i sanden på Tylösand. "Twins Thurin" bär favoritskapet, men kan Malmström/Rydenberg skrälla och knipa en finalplats? Svaret får vi imorgon.

14:00 : #9 Linda Ericsson / Fanny Åhman - #13 Felicia Granberg / Johanna Wikberg
Semifinal fyra av fyra. Linda Ericsson (Smålandsstenar VK) & Fanny Åhman (Stöcke IF) fick en på förhand tuff kvartsfinalslott, mot andrarankade paret Hulda Rudberg & Helene Jernbeck. Man lyckades dock ta sig igenom den matchen med bravur och nu väntar semifinal. Man ställs mot Felicia granberg & Johanna Wikberg (IK Studenterna i Umeå), som imponerat stort i sitt spel och bland annat slagit ut tvåfaldiga tourmästarna Line Andersson/Selma Robinson i sin väg till semifinal. Förmodligen den mest svårtippade matchen av de alla på förhand, en spännande drabbning som väntar. Får Fanny Åhman möjligheten att spela om pokalen lillebrorsan David vunnit tre år i följd, eller blir det en "skrällfinal" för trettonderankade Granberg/Wikberg?

Samtliga matcher spelas på Centercourt och livestreamas för er som inte kan vara på plats via Volleykanalen helt kostnadsfritt! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Finalspelet drar sedan igång efter att samtliga semifinaler avverkats. preliminär starttid för damfinalen är 15:00 & herrfinalen därefter klockan 16. Efter det vet vi vilka som kan titulera sig som svenska mästare i beachvolleyboll 2023!

Under fredagen har även segrarna i U-15 mästerskapet 2023 utsetts, där vinnarna stavas Filippa Andersson Widén/Minou Borg och Lage Zethson/Sven Åkerstedt! Ett stort grattis säger vi till de unga guldmedaljörerna och resterande par på prispallen, som ser ut som följer:

Foto: Jakob Birgersson

U15-Mästerskapet | Pojkar
1. Lage Zethson / Sven Åkerstedt (Habo Wolley)
2. Seal Winston (Göteborg BC) / Ture Norrgårds (Slow Down BC Roslagen)
3. Natanael Fredin (KFUM Jönköping IA) / Casper Tjernqvist (Habo Wolley)

Foto: Jakob Birgersson

U15-Mästerskapet | Flickor
1. Filippa Andersson Widén (KFUM Kristianstad VK) / Minou Borg (Beachbrothers BC)
2. Sigrid Sjölin / Filippa Orre (Sollentuna VK)
3. Maja Westerlund (Karlskrona Volley) / Ida Bringmyr (Ljungby VK)

Följ på plats eller via stream!

Kom och upplev tävlingarna på plats på Tylösand – det är fri entré, så ta chansen att se kavalkaden som visar att beachvolley är en idrott för hela livet.

Kolla även in Volleykanalens sändningar på YouTube Länk till annan webbplats.. Volleykanalen är på plats hela veckan och streamar från totalt fem planer, inklusive centercourten. Ambitionen är att alla finaler som går på centercourt ska vara flerkameraproduktioner. När Senior-SM avgörs imorgon lördag 5 augusti blir det även kommentering med bisittare. Övriga matcher som streamas under veckan går med en statisk kamera per bana.

Vi ses i sanden!

LÄNKAR

Officiell tävlingssida Länk till annan webbplats.
Arrangörens tävlingssida Länk till annan webbplats.
Spelschema/resultat för varje klass Länk till annan webbplats.
Streaming på YouTube av Volleykanalen Länk till annan webbplats.

SPELDAGAR KLASS FÖR KLASS

Barn- och ungdomsklasser

Seniorklasser

Veteranklasser

Teckenförklaring
F: Flickor
P: Pojkar
Ö: Öppen (klass där flickor och pojkar kan spela med och mot varandra)
D: Damer
H: Herrar

Fler nyheter

Publicerad: 2023-08-04

Senast uppdaterad: 2023-08-07

Visa fler nyheter

Sponsorer