Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Beachvolley-SM 2023 - Dag 1: Vi är igång!

And off we go! 2023 års upplaga av Beachvolley-SM har officiellt startat. Först ut att äntra SM-sanden var beachvolley-Sveriges junior- och U18-klasser.

Foto: Robert Boman

Den rekordstora mästerskapsveckan - som de facto består av åtta tävlingsdagar - är igång på Tylösand. Totalt 35 tävlingsklasser ska spelas bland barn och ungdomar, elitspelare och veteraner. Över 700 lag deltar.

Beachvolley-Sveriges dam- och herrjuniorer fick tillsammans med U18-klasserna äran att inleda idrottsfesten. Tillsammans visade de att återväxten är stark i ungdomsleden. Många var de talangfulla bolltrollare som briljerade under den första tävlingsdagen.

Både JSM och U18-SM når sitt crescendo under måndag eftermiddag och kväll, då vi korar veckans första svenska mästare. Längst ned i artikeln länkar vi till spelscheman och resultat för respektive klass. Finalerna spelas följande tider:

  • 16:00 Final JSM Dam
  • 17:00 Final JSM Herr
  • 18:00 Final U18-SM Flickor
  • 18:00 Final U18-SM Pojkar

Upplev avgörandet på plats i SM-sanden eller via Volleykanalens sändningar på YouTube Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Volleykanalen är på plats hela veckan och streamar från totalt fem planer, inklusive centercourten. Ambitionen är att alla finaler som går på centercourt ska vara flerkameraproduktioner. När Senior-SM avgörs lördagen den 5 augusti blir det även kommentering med bisittare. Övriga matcher som streamas under veckan går med en statisk kamera per bana.

Under måndagen välkomnar vi även veteranklasserna 35+ Länk till annan webbplats. och 50+ Länk till annan webbplats. till Sveriges bästa strand.

Det är fri entré till Beachvolley-SM, så ta chansen att uppleva kavalkaden av tävlingar som avlöser varandra. Mästerskapet är en mäktig uppvisning i hur beachvolley är en idrott för hela livet. Ett särskilt slag slås även för Senior-SM som avgörs 3-5 augusti, då den svenska beachvolleyeliten gör upp om mästartitlarna. Tävlingen når sin kulmen under lördagens finalpass då det spelas fyra semifinaler och två guldmatcher som hjälper oss vaska fram 2023 års svenska mästare.

Vi ses i sanden!

LÄNKAR

Officiell tävlingssida Länk till annan webbplats.
Arrangörens tävlingssida Länk till annan webbplats.
Spelschema/resultat för varje klass Länk till annan webbplats.
Streaming på YouTube av Volleykanalen Länk till annan webbplats.

SPELDAGAR KLASS FÖR KLASS

Barn- och ungdomsklasser

Seniorklasser

Veteranklasser

Teckenförklaring
F: Flickor
P: Pojkar
Ö: Öppen (klass där flickor och pojkar kan spela med och mot varandra)
D: Damer
H: Herrar

Fler nyheter

Publicerad: 2023-07-30

Senast uppdaterad: 2023-07-30

Visa fler nyheter

Sponsorer