Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Beach-SM: De spelade SM 1984. De vann 2022.

Det tog 38 år att bli svenska mästare. Det gick inte då, 1984. Men nu, i äldsta klassen Veteran 60+, vann Tomas Arvidson och Gunnar Åberg en rafflande final. ”Puh. Gummiarm. Men vi bet ihop”, säger Tomas.

Årets första SM-medaljer är utdelade, och det i den allra äldsta klassen: Veteran 60+.

– Fantastiskt roligt att vinna. Jag har varit trea som bäst många år men nu så blev det första SM-guldet, berättar Tomas Arvidson.

Arvidson är en sann beachvolleyentusiast i ordets allra mest rätta bemärkelse. Han har blivit utsedd till Årets Ledare i svensk volleyboll och han är stark man i de projekt vi känner som BeachAid, BeachChurch och BeachKonfa. Nyligen gav han ut boken ”Hopp!”

– Gunnar Åberg och jag spelade SM tillsammans 1984. Då var vi mogna ungdomar och placerade oss ganska hyfsat men vi vann inte. Men nu! jublar Arvidson.

Då, 1984, spelades SM i Mellbystrand. Nu, 2022, är det Tylösand som gäller.

Efter en synnerligen rafflande SM-final vann de gamla vapendragarna Arvidson/Åberg över Jan Wahlén och Lars-Ove Larsson.

– Lite för spännande blev det. Det var många matchbollar där, säger Gunnar Åberg.

Finalen gick till skiljeset där Arvidson/Åberg hade 14-9 och därmed fem matchbollar.
Med Wahlén som servare vändes siffrorna till 14-15 och plötsligt var det matchboll till andra laget.

Flera gastkramande bolldueller senare stod det till slut ändå 20-18 på resultattavlan.

– Det var lite gummiarm där. Sen kunde vi ändå bita ihop och ta det. Det var fantastiskt roligt. Vi vann ju gruppen också så det var väl rättvist att vi vann tycker jag, säger Tomas med både ett leende och glimten i ögat.

Alla resultaten i Veteran 60+ finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Under måndagen väntar dag 2 av årets Beachvolley-SM.
Banorna 1 till 6 streamas av Volleykanalens YouTube-kanal här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..