Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Swedish Beach Tour: Tofta gör comeback efter 28 år

1994 spelades Beachvolley-SM på Tofta, Gotland. Sedan dess har ingen tävling på högsta nationella nivå spelats där. Men i sommar smäller det med ett 5-stjärnigt tourstopp. ”Äntligen!”, säger arrangören Jan Wahlén i Team Gotland.

Det har varit på gång länge. De senaste åren har restriktioner förhindrat tävlingar på Tofta och Team Gotland har arrangerat i Visby-trakten i stället.

– Vi har varit i startgroparna i ett par år, men med bestämmelserna då så funkade det inte. När vi kör på Tofta ska det vara med fullt ös och pukor, och nu är det äntligen fritt fram. Vi ville ha med vår partner Tofta Beach Club i satsningen. De satsar där och har byggt ny restaurang nere vid havet, bland annat, berättar Jan Wahlén.

Mitt i juli smäller det. 16-17 är datumen. Totalt 32 lag, fördelat lika damer/herrar.

– Vi kommer ha en riktigt bra centercourt där. En naturlig. Det blir som en gryta där den ligger. Alla som går ner till stranden passerar där. En fin dag han vi 10 000 människor som går förbi. Blir det bra väder blir det fest, säger Wahlén.

Volleybollföreningen Team Gotland står som värd.

– Och sedan har vi tre andra banor längre bort. Det har alla förutsättningar att bli en höjdargrej med alla människor. Alla som är på stranden kommer lägga märke till det.

1994 spelades SM i beachvolley på Tofta. Sedan dess har inga tävlingar på högsta nivå spelats där, enligt Wahlén.

– Jättekul att vi får till det nu, samtidigt som det innebär mycket jobb. Det här är en grej som vi verkligen har velat få till, säger han.


Mer om Swedish Beach Tour finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
Det är här det ska ske. Jan Wahlén, Team Gotland, och Thomas Nässén, Tofta Beach Club, är överens.

Fler nyheter

Publicerad: 2022-04-27

Senast uppdaterad: 2022-04-27

Visa fler nyheter

Sponsorer