Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Dubbla Europatourtävlingar till Sverige

Vi skriver historia! I vår och sommar kommer två Europatourtävlingar i beachvolley till Sverige. Världens största beachvolleyhall och landets längsta sandstrand utgör spelplatserna.

CEV-satelliten i Göteborg startskottet för beachvolleyåret 2017

CEV-satelliten i Göteborg blir en minst sagt speciell upplevelse. Inte nog med att den avgörs i Beach Center, världens största beachvolleyhall - den utgör också något av ett startskott för beachvolleyåret 2017 i Europa. Turneringen äger nämligen rum 13-16 april och är därmed det första stoppet i Europeiska Volleybollförbundets officiella tävlingskalender.

- En ära att vår turnering får serva igång beachvolleyåret 2017. Att få tävlingen hit till Sverige är en naturlig del i vår elitsatsning, GBC - Road to Tokyo 2020, där en grupp spelare satsar mot OS. Att få internationellt motstånd är viktigt och tävlingen i Göteborg kommer sätta spelarna på prov. Det här är ett genombrott för svensk beachvolley. Nu öppnar vi verkligen upp för den internationella scenen och ger våra svenska spelare och publik en fantastiskt möjlighet, säger Anders Nordahl, marknads- och medieansvarig för arrangören Göteborg Beachvolley Club (GBC).

Några av Europas bästa herrlag kommer kliva ner i sanden som täcker de sammanlagt 16 inomhusbanorna och sex utomhusbanorna i och omkring Beach Center.
- Beach Center är världens största beachvolleyhall och ägs av Göteborg Beachvolley Club. Läget i Kviberg med den nya arenan vägg-i-vägg och med våra faciliteter kan vi erbjuda spelare och publik en unik upplevelse. Här är det sommar året runt med palmer och solljus.

Fakta - 2017 CEV Beach Volleyball Satellite Gothenburg
Datum: 13-16 april
Spelplats: Beach Center, Göteborg
Arrangör: Göteborg Beachvolley Club
Antal lag: 16 herrlag i huvudtävlingen (Main draw) + 16 herrlag i kvalet.
Prispengar: 4 000 euro
CEV:s officiella tävlingssajt: http://www.cev.lu/BeachVolley-Area/BeachVolley_3BOX.aspx?ID=1010&mID=2059&sID=0&pID=0&chID=0&phaseID=0&champID=0&Mod Länk till annan webbplats.=

Fakta – GBC / Beach Center
Beach Center är världens största beachvolleyhall och ägs av Göteborg Beachvolley Club, Svensk volleybolls största medlemsförening. Här finns 16 inomhusplaner samt restaurang, strandbar och gym.

Fakta - Team GBC - Road to Tokyo 2020
Team GBC - Road to Tokyo 2020 består av 13 spelare som alla satsar helhjärtat på beachvolley och det stora målet OS i Tokyo 2020. Satsningen sker i Göteborg och Beach Center är hemmaarena och det är också här spelarna just nu förbereder sig inför säsongen 2017.

Historisk tävling på Sveriges längsta sandstrand

CEV-satelliten i Laholm blir en turnering i sann beachvolleyanda. Medan många av både de inhemska och internationella elitturneringarna flyttat in i städerna, är det sandstranden och ”back to the roots” som gäller när Europatouren kommer till Halland. Och det är inte vilken sandstrand som helst. Det är Sveriges längsta!

- Mellbystrand är en unik spelplats, perfekt lämpad för ändamålet. Här finns gott om plats för att skapa fantastisk inramning med planer, läktare och ett evenemangsområde fyllt med spännande kringarrangemang. Att folk vallfärdar till stranden under sommarmånaderna gör inte saken sämre. Med sanden, solen och havet som arena kan det här inte bli annat än en fest!, säger Johan Hjert, Kultur- och turistchef på Laholms kommun.

När tävlingen drar igång skrivs historia. För första gången någonsin arrangeras en internationell damturnering i beachvolley i Sverige. Bakom arrangemanget står en viss Karin Lundqvist, en av svensk beachvolleys främsta pionjärer och mest kända ansikten.
- Det känns stort! En speciell tävling och en speciell känsla. Att få två så pass stora, internationella beachvolleyturneringar till Sverige betyder väldigt mycket. Dels innebär det en chans för svenska lag att spela mot starkt internationellt motstånd på hemmaplan, men framför allt är det en möjlighet för våra unga spelare att inspireras och ett tillfälle för den svenska publiken att se beachvolley på absolut elitnivå live.

Sommaren 2016 avslutade Lundqvist en lång och framgångsrik karriär för att tillsammans med maken Wesley Pinheiro satsa helhjärtat på att sprida beachvolleysporten via initiativet Play 4 Life, som är officiell arrangör av CEV-satelliten.
- Drivkraften är densamma som när jag var spelare: Jag vill inspirera andra till att utöva idrotten jag älskar. Att arrangera den här tävlingen ger verkligen utlopp för det, säger Lundqvist och fortsätter:
- Efter alla år i Brasilien, USA och på Världs- och Europatouren har jag insikt i hur ett stort arrangemang ska gå till och hur jag vill utveckla det. Laholms engagemang är otroligt och har stor del i att vi kan förverkliga den här drömmen. De stöttar oss på ett fantastiskt sätt och har - precis som vi - ambitioner att göra det här till ett häftigt evenemang. Vi kan se fram emot en underbar vecka på Mellbystrand.

Fakta - 2017 CEV Beach Volleyball Satellite Laholm
Datum: 6-9 juli
Spelplats: Mellbystrand, Laholm
Arrangör: Play 4 Life
Antal lag: 16 damlag i huvudtävlingen (Main draw) + 16 damlag i kvalet
Prispengar: 7 500 euro
CEV:s officiella tävlingssajt: http://www.cev.lu/BeachVolley-Area/BeachVolley_3BOX.aspx?ID=1011&mID=2075&sID=0&pID=0&chID=0&phaseID=0&champID=0&Mod Länk till annan webbplats.=
Officiell hemsida: http://laholmbeach.se/ Länk till annan webbplats.

KONTAKT

Göteborg
Anders Nordahl, GBC/Beach Center (arrangör)
anders@beachcenter.se - 0733 28 19 01

Sandra Krook, GBC/Beach Center (arrangör)
sandra.krook@gbcbeach.com - 0733 28 19 05

Laholm
Karin Lundqvist, Play 4 Life (arrangör)
karinvolley@hotmail.com – 0704 86 90 81

Johan Hjert, Kultur- och turistchef Laholms kommun
johan.hjert@laholm.se - 0702 88 40 09

Linus Lundberg, presskontakt Laholms kommun
linus.lundberg@laholm.se – 0703 47 73 25

Svensk volleyboll
Bengt Wicksell, generalsekreterare
Bengt.Wicksell@volleyboll.se – 0706 27 40 69

Herman Sewelén, kommunikatör
Herman.sewelen@volleyboll.se - 0738 39 28 49

Fler nyheter

Publicerad: 2017-02-02

Senast uppdaterad: 2017-02-02

Visa fler nyheter

Sponsorer