Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Årets spelare och genombrott

Petter Jonsson, KFUM Karlskrona och Nina Grawender, Göteborg BC får utnämningen Årets spelare i beachvolley 2014. Årets genombrott går till Manne Norman, Beachhallen BVC, samt till systrarna Kristina och Susanna Thurin, Sollentuna VK.

-Jag har spelat beachvolley i över 20 år, och det har aldrig varit så roligt som nu.  Faktum är att det aldrig gått så bra som 2014 heller, säger Petter Jonsson.

Han ger en stor eloge till Anders Kristiansson som tränat honom mycket, och givetvis har Petters bror Rasmus Jonsson betytt massor som tränare också.  

-Det är så många bra spelare som fått det här tidigare, så jag känner mig otroligt hedrad över att få den här fina utmärkelsen, säger en överväldigad Petter.

Årets spelare på den internationella arenan

Nina Grawender är sedan två år tillbaka ena halvan av det svenska beachvolleylandslaget på damsidan. Året som gått tycker hon varit både upp och ner, men hon har utvecklats både fysiskt och mentalt tack vare sin tränare Wesley Pinherio. När hon får beskedet att hon blir Årets spelare blir hon riktigt glad.

-Oj, nej men vad roligt! Utropar hon när beskedet kommer. Jag blir helt chockad och tagen. Karin (Lundqvist) har ju varit Årets Spelare många gånger och jag har verkligen velat ha titeln. Jag ser fortfarande upp till Karin. Fantastiskt roligt!

Motiveringar:

Årets spelare

Nina Grawender (Göteborg BC)

Nina har inom loppet av två säsonger gått från att vara en toppspelare nationellt till att bli en aktad blockeringspelare på den internationella arenan. Förra säsongen innefattade en nionde plats på EM och denna säsong en sjuttonde och en nionde plats på världstouren samt hennes första SM-guld. Framgångarna kommer av hårt arbete och en imponerande målmedvetenhet som driver henne vidare i jakten på en OS plats.

Petter Jonsson (KFUM Karlskrona)

Petter har länge levt för beachvolleyn och har i år blommat ut till en bättre spelare än någonsin. Förutom att lägga tre pallplatser på Swedish Beach Tour till sina dryga 30 tidigare så bärgade han sitt andra SM guld och gjorde det som den bästa spelaren på Skrea strand. Förändringen kan ses i ett större lugn, mer trygghet i sitt spel och framför allt smartare val och bättre utförande i sitt anfall.

Årets genombrott

Kristina och Susanna Thurin (Sollentuna VK)

Med ett imponerande samspel, fin bollkontroll och ett intelligent och effektivt anfallsspel har Kristina och Susanna Thurin snabbt blivit ett topplag i svensk beachvolley. Under denna genombrottssäsong har det blivit idel semifinalplatser på Swedish Beach Tour, så som i Helsingborg, Umeå, Jönköping och inte minst brons både på SM och på Nevza i Danmark. Frågan är inte om utan när de står högre upp på prispallen.

Manne Norman (Beachhallen BVC)

Manne har gått från att vara en stark spelare på challengernivå till att kunna titulera sig silvermedaljör på Swedish Beach Tour i och med finalplatsen i årets tourfinal. Bra fysik, spelförståelse och stabilitet ihop med en ambitiös träningsinställning bäddar för årets genombrott och ger samtidigt förhoppningar om kommande framgångar. 

Spelare som fått utmärkelserna genom åren finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2014-09-29

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer