Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

”Skön känsla efter Stavanger”

Beachvolleylandslaget är den här veckan i Stockholm och tränar inför kommande World Tourtävlingar. Landslaget med tränare Wesley Pinheiro i spetsen har en grupp av sparringpartners för att få ut så mycket av träningen som möjligt. Kika på filmen!

De vill till OS i Rio 2016 och lägger ner sin själ i att träna och fokusera för att nå sitt yttersta mål. 

- Vi kommer att nå till OS, ingen tvekan alls. Laget blir allt bättre på fler moment, även om det inte alltid syns på resultat- och rankinglistor, säger tränare Wesley Pinheiro.

Passionerat slit

Wesleys passion är beachvolley och han tränar det svenska landslaget som under säsongen har gjort skiftande resultat på World Tour. Men, Wesley pratar helst inte resultat, han är mer fokuserad på prestation och är noga med att poängtera att laget hela tiden går framåt.

- Det handlar om att jobba hårt, och med det stora målet OS har vi många små delmål framför oss. Att klättra på rankingen från plats 40 till en bättre ranking är ett delmål, men det finns andra också, och de här tjejerna har fantastiskt bra förutsättningar för att nå riktigt långt tillsammans.

World Tour i Gstaad nästa vecka

Närmast väntar Grand Slam i Schweiz, där Karin och Nina är med och spelar kval. Turneringen börjar på tisdag den 8 juli.

-Vi har en skön känsla i kroppen efter senaste tävlingen i Stavanger, nu ska vi ta med oss känslan av väldigt bra spel och en härlig vinst i sista matchen i Norge, säger Nina inför turneringen i Gstaad.

Tacksam för allt stöd

Med på träningen den här gråmulna julidagen i Enskede är Åsa Eriksson från Malmö BC samt de brasilianska tränarna Elias Oliveira och Kayo Lessa.

- Det är värdefullt och nödvändigt att det finns ett gäng som är med och sparrar och hjälper till på olika sätt på träningarna. Vi är så tacksamma för det stöd vi får av andra som supportar oss på bästa sätt, säger Wesley.

Innan träningen hinner komma igång på allvar är skyfallet över oss och alla tar skydd under ett träd.  Efter en stunds väntan i kylan står det klart att det inte går att träna just nu.

-Ok, då är det gymträning som gäller istället!

Så fortsätter resan med det tuffa programmet mot det stora målet att 2016 stå på OS-arenan i Brasilien.

Närmast i Gstaad, följ resultaten på FIVB:s sida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Fler nyheter

Publicerad: 2014-07-03

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer