Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Topplacering för Karin Lundqvist i Brasilien

Karin Lundqvist i par med brasilianska Raquel Ferreira blev femma på Banco do Brasil i helgen. Det är Karins bästa placering någonsin på den brasilianska touren.

Nu när sommaren definitivt är över i Sverige har beachvolleysäsongen just inletts i Brasilien. Som enda europeiska kvinna är Karin Lundqvist med på Banco do Brasil – en av världens tuffaste tourer.  Och inledningen gick strålande för paret Karin/Raquel, som vann samtliga matcher på Swedish Beach Tour i somras.

Tresetare mot Larissa/Juliana

I Salvador i Brasilien vann de sina två första kvalmatcher med övertygande siffror. Inne i huvudturneringen fortsatte de med två stabila segrar innan de mötte världslaget Larissa/Juliana. Det blev en tresetare som Karin och Raquel förlorade med 2-1 (21-14, 8-21, 15-11)

- Som alltid när man spelar mot toppvärldslag får man ett direkt svar om vad som fungerar och vad som behövs förbättras. Det var en lärorik match och ska man förlora mot några för första gången som lag, så är det väl ok att det är mot ett av topplagen i världen, skriver Karin Lundqvist på sin blogg. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

I och med det fantastiska resultatet blev Karin och Raquel femma och spelar om drygt en vecka igen på den åttonde Banco do Brasil, då i Arajaju.

Fler nyheter

Publicerad: 2011-09-26

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer