Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

18 guldlag i SM så här långt

De tre inledande SM-dagarna i beachvolley är klara med 365 matcher i ungdomsklasserna, 3-beach, veteraner och mixklassen som alla är färdigspelade. Det har varit många spännande matcher, glädjerop och en entusiastisk publik i Malmö.


- Vi har genomfört den största ungdomstävlingen någonsin i Sverige. 113 lag har deltagit, vilket är rekord. Det är riktigt roligt att se hur många duktiga unga svenska spelare vi har, säger Paul Engström som är ungdomsansvarig på Svenska Volleybollförbundet.

 

Gemenskapen lockar


Veteranerna är på plats på stranden med många lag som gör upp i en damklass och två herrklasser.

 

- Det är så himla kul att spela och det är härligt att alla klasser spelas under veckan, det stärker gemenskapen, säger Sarka Gaisler, som med sina 50 år är äldst på damsidan.

 

 

I Västra Hamnen finns de två arenorna, Daniaparken där centercourten ligger och Scaniaparken med sex sidobanor.

 

- Det har gått över förväntan, säger projektledare Mats Andersson.

 

Läget är ju fint med Turning Torso och Öresundsbron i blickfånget.

Trots att seniorerna ännu inte är på plats har en hel del publik kommit till centercourten, som mest vid ett finalpass var det 400 på läktarna. Sedan har ju många tittat på sidobanornas matcher också.


 

Starkt startfält i mixedklassen

I mixed-SM var deltog hela 35 lag, vilket även det är rekordmånga.

 

- Vi är här för att det är kul och vi vill gå vidare. Mixed-SM har fått ett rejält uppsving i år med många deltagande lag. Det är ett sjukt bra startfält, säger Sveriges främsta volleybollstjärna Marcus Nilsson.


 

Finalen i mixed blev en riktig rysare mellan Lena Andersson och Magnus Nordlander som mötte Ida Markström och Martin Siig Simonsen. Tredje och avgörande set stod länge och vägde innan Lena och Magnus drog ifrån, för att sedan släppa in Ida och Martin igen mot slutet. Men, med en spike utanför från Martin var matchbollen ett faktum och resultatet fastställdes till 15-13 till Lena och Magnus. Deras andra mixedguld i SM delades ut på torsdagskvällen.


 

- Det var en superrolig final, där det var mycket ovisst in i det sista vilket par som skulle få stå högst på prispallen, sa Lena Andersson efter matchen. 

 

 

”Coolt att så spela på centercourten”


På centercourten spelade U13-klassen final i 3-beach. Eftersom det var för få tjejlag anmälda fick Södertäljes tjejer spela mot killarna. Och de gick till final.

 

- Vårt mål var att få spela på centercourten, och det känns verkligen coolt att vi fick möjlighet att göra det. Då gör det inte så mycket att vi förlorade finalen, sa 11-åriga Linn Hellgren från Södertälje.

 

Fredag till söndag spelar seniorerna och gör upp om vilka som blir svenska mästare i beachvolley 2010.

 

Resultaten i ungdomsklasserna, se här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Resultaten i 3-beach, se här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Resultaten i mixed, se här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Resultaten i veteran, se här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Fler nyheter

Publicerad: 2010-07-30

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer