Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Nära skrällar på Tourfinalen

Men nära gillas inte, vilket innebär att samtliga fyra toppseedade i båda klasserna vann och är nu på vinnarsidan.

Först ut var damerna på förmiddagen med Frida Stahre (tillbaka från skada) och Mia Hallberg som vann övertygande mot Vera Lundborg och Karin Nordenankar. Direkt efter spelades en tight match mellan Camilla Nilsson/Tora Hansson och Ewa Kalinowska/Åsa Eriksson. Camilla och Tora övervann sin nervositet och vann med 2-0.

Herrpasset därefter startade med en härlig tillställning där Stefan Struvet och Johan Ström satte grillar i huvudet på svenska mästarna Kjell Jonsson och Lawrence Montas. 2-1 blev det till slut och 15-10 till Kjell och Lawrence som var starka i slutet av matchen.
Daniel Andersson/Andreas Gilbertsson spelade bättre nu i Tourfinalen än i SM och vann sin första match mot Petter Jonsson/Andreas Rågfeldt med 2-0.


Nora och Rivia kramas efter vinst, Tadva och Anna nära att skrälla.....

I det andra dampasset fick publiken se Anna Åsberg och Sofia Ågren vinna med rätt stora siffror mot Kajsa Edebjörk/Sandra Olausson. I sista dammatchen var det nära att det blev en sensation när de svenska mästarinnorna Nora Tawhid Söderholm/Rivia Oliveira blev ordentligt hotade av Tadva Yoken/Anna Thollander. 0-1 i set och även ett stenhårt tredje set spelades innan de svenska mästarinnorna kunde vinna första matchen och avancera till vinnarsidan.

Avslutningen på dagen blev två stycken 2-0 matcher. Först en riktigt bra och jämn match där Henrik Andersson och Stefan Lunderbye gladde publiken genom att visa Björn Berg och Simon Dahl att det inte skulle gå lätt att vinna första matchen.
Sen en rätt avslagen tillställning där Olov Eriksson och Mårten Christiansson kunde vinna utan att ta ut sig nämnvärt mot Erik Andersson och Björn Huitfeldt.

Imorgon torsdag startar spelet 08.30 med förlorarsidan.

Se alla resultat och fortsatta spelschemat här Länk till annan webbplats..

Fler nyheter

Publicerad: 2009-08-05

Senast uppdaterad: 2009-10-26

Visa fler nyheter

Sponsorer