Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Andra dagen klar i Falkenberg

Andra dagen av SM är klar. Vi har 16 lag klara för kvartsfinalerna som startar kl. 10.00 imorgon. De flesta av topplagen är fortfarande kvar, men det bjöds på en skrällseger på damsidan.

Publiken har strömmat till Skrea strand idag och ofta var centercourten fylld med åskådare. En stark kontrast till gårdagen då spelarna inte hade många påhejare. Dagens publikmatch blev mellan Martin Woxlin/Mikael Östberg och Björn Berg/Simon Dahl.

Martin Woxlin/Mikael Östberg fick tuffast möjliga åttondelsfinal. Motståndarlaget var Björn Berg/Simon Dahl som vunnit tre raka segrar på Nestea Swedish Beach Tour hittills. Laget blev också numret för stort och vann med 2-0 i set (21-14, 21-16). Matchen var dock jämnare än vad siffrorna sa och matchen var den roligaste ur publikens synvinkel, med långa bolldueller och tuffa spikes.

Åttondelsfinalerna bjöd också på en skräll då fjärdeseedade Ewa Kalinowska/Åsa Eriksson åkte ut i en tresetare mot tolfteseedade Uppsalalaget Emma-Helena Schäfer och Karin Nordenankar. Karin och Emma-Helena bjöd på flera fina shotar och undanläggningar. Åsa var lite hämmad av en skada, men Karin och Emma-Helena var det starkare laget.

Imorgon startar dagen med damernas kvartsfinaler. Kl 15.00 är det dags att kora de första vinnarna, då drar finalerna i SM igång.

Kvartsfinallagen kan fås genom att klicka på länken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Fler nyheter

Publicerad: 2009-08-01

Senast uppdaterad: 2009-10-26

Visa fler nyheter

Sponsorer