Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

HB: Seger i Trollhättan

RIG B herrar fick slita för segern men fick till slut med sig alla tre poängen från bortamatchen i Trollhättan efter vinst med 3-1.

Trollhättan-RIG B 1-3 (18-25,17-25,25-20,21-25)

RIG kommer till match med målet att göra en match som man är nöjd med både spelmässigt och poängmässigt. Mission accomplished! Tre poäng med hem i bagaget, 2,5 bra set spelmässigt och fortsatt serieledning med fyra poäng med två matcher kvar att spela i serien.

Set 1 och två är lugna och avslappnade där RIG får bort Trollhättan från nät med bra servande och block/försvar hänger på som en följd av detta. Första set avslutas till exempel med tre raka blockpoäng.

Set tre börjar med Trollhättanledning där sen RIG kontrar med att gå upp i ledning med 8-6. Därifrån tar sig hemmalaget ikapp och förbi och från mitten och framåt är det Trollhättan som är i förarsätet. Bra försvarsspel gör RIG frustrerat. Man är aldrig riktigt nära och ett ovisst fjärdeset är nu ett faktum.

Trötta spelare på RIG-sidan krigar sig upp till ledning i mitten av setet. En bra Trollhättanrotation med 5 raka poäng  gör dock att hemmalaget nu är uppe i ledningen med 18-17. Här gör dock RIG:s killar en snygg avslutning där man glider ifrån till en till slut säker vinst i setet.

Laginsatsen är stark där många bidrar med bra grejer i de olika momenten. Martin är tillbaka på riktigt på planen och bidrar med bra energi och ett fint blockspel. Poängmässigt handlar mycket om trion Albin (höger), Tim (center) och Casper (vänster). Dom turas om att dra lasset i poängmaskineriet och får bra uppbackning av passare Filip. Eric kommer in i andra halvan av matchen på en för honom ovan position som center och gör det bra. Nämnas bör också Axel som var lagets bästa servare för dagen och Gustav som kommer in i slutet av matchen och hamrar in några bollar som var direkt avgörande för matchens utgång.